Как да се грижим за косата си

Много е трудно да имате и поддържате красива, обемна, копринена и добре изглеждаща коса в наши дни. Всички знаем, че в големите градове средата е замърсена, което автоматично озтначава, че честата грижа е неизбежна.

За правилна грижа трябва абсолютно да знаете типа коса. С неправилно подбрани средства можете значително да нарушите цялостта на косъма, или да навредите на косата, като цяло.

Нормалната коса за определено време след измиване запазва обем и еластичност, лесно се разресва, оформя, блести, отразява добре светлината, има много жив външен вид, не се уврежда визуално. Но този тип коса не е често срещан. Така наречената мазна коса има много тъп блясък и цвят и след кратко време след измиване става неуверена. Сухата коса е скучна, не се отразява изобщо или не отразява добре светлината, няма лъскав вид. При сресване косата по цялата дължина се аплита. Много често сухата коса не е следствие от намаляване на активността на мастните жлези на кожата, а поради неправилна грижа. Много е трудно да се грижите за косата, която е от така наречения смесен тип. Подобна коса се нуждае от комбинирани грижи. Подходът при грижата за косата с всякаква дължина трябва да се състои от основната процедура – това е измиването. Честотата на миене на косата трябва да се избира индивидуално. Важно е да не се мие със сапун, прекалено гореща температура или обратно, с много студена вода. Сапунът изсушава кожата и можете да постигнете обратния ефект, нормалната коса може да стане безжизнена. Също така е по-добре да изберете средната температура на водата, удобна за кожата. Правилният шампоан, по вид коса, ще осигури добър резултат и ще даде видим ефект. Ако използвате мусове или лакове, когато стилизирате косата си, трябва да миете косата всеки ден. Косата трябва да се сресва, преди да миете. Ако е необходимо разресването, по-добре е да използвате дървени гребени. Често използването на сешоар също не си струва. По-добре е да изсушите мократа коса с естественото й изсушаване, можете да използвате топла кърпа. Трябва да се използват маски и инструменти за спешна и дълбока обработка на косата. Важно след измиване, не забравяйте за балсама за изплакване.

Трябва да се помни, че грижата за косата е старателна работа, занимание през целия живот, което изисква време и усилия. Но ефектът, който ще се получи в резултат на подбор на правилните шампоани и козметика за коса би бил забележим с просто око, както и би привлекал възгледите на другите.

Екипът на сайта Ви препоръчва да опитате балсами и шампоани Давинес, тъй като те имат много добри свойства и биха Ви спомогнали за безупречна визия.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org