Как да предпазим автомобила от замръзване

Авто-мото

Зимата не е сред най-благоприятните сезони за водачите на автомобили. Това време от годината изисква от шофьорите специална подготовка, която включва покупка на зимни гуми, спрейове за размразяване на ключалки и врати, уплътнения, вериги, оборудване за аварийни ситуации, антифриз, нови чистачки и прочее. За да изпитваме сигурност и безопасност по време на движение, трябва да си набавим всички необходими пособия, които ще ни гарантират приятно и безаварийно пътуване. Изберете Макс Ауто 24 и бъдете готови да посрещнете предизвикателствата на идващата зима. 

Как да предпазим колата от замръзване

Ежегодните прегледи в реномиран автосервиз ще ни дадат ценна информация за състоянието на колата, но наред с това е редно да помислим и за зимната подготовка, която започва още в началото на месец ноември. 

Изключително неприятно е сутрин да отидем до колата си, а тя да е замръзнала. Това възпрепятства отиването ни на работа, също както и поражда у нас емоции на гняв, раздразнение и притеснение. Започваме да търсим бързо решение на проблема, защото времето ни е ограничено, а ние нямаме готов вариант. Какво е трябвало да направим?

Предпазването на колата от замръзване е задължително през зимата. А то включва:

  • Нанасяне на специална вакса, за да защитите боята;
  • Обработка на вратите и ключалките със спрей;
  • Използвайте колата си ежедневно, за да предотвратите падането на акумулатора при много ниски температури;
  • Изберете антифриз, който напълно да отговаря техническите специфики на автомобила;
  • Почиствайте редовно превозното средство.

Замръзването на някой от авто елементите е изключително неприятно явление, което не бива да допускаме. 

Какво включва подготовката ѝ за зимата

Замръзването на лекия автомобил не е единственото нещо, за което трябва да се тревожим с настъпването на зимата. Необходимо е да се погрижим и за някои други неща, като:

  • Покупка на качествени зимни гуми;
  • Проверка на осветлението;
  • Зареждане или смяна на акумулатора;
  • Подмяна перата на чистачките, ако са износени и др.

Комплектите за пътуване през зимата са много добро комплексно решение, защото включват многобройни компоненти като лопата и четка за сняг, вериги, торба с пясък, фенерче и др.

Къде да открием качествени консумативи

Открийте необходимите консумативи в магазин Maxauto24. Там ще намерите ниски цени и много голям асортимент от всякакви автоконсумативи с високо качество. Поръчайте днес и се насладете на бързата и коректна доставка. Оставете замръзването на колата в миналото. 

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org