Как да направите дубликат на ключ за кола с чип

Автоключар София Авто-мото

Какво представлява автомобилният ключ с чип и какви са недостатъците на тези устройства? Как да си направите дубликат на автомобилен ключ с чип сами? Отговори на тези и много други въпроси можете да намерите тук.

Ключът с чип за стартиране на автомобила е една от мерките за сигурност, насочена към предотвратяване на неразрешено стартиране на двигателя с вътрешно горене. Ако това устройство е изгубено или не работи, дублиран ключ за кола с чип ще помогне за решаването на проблема.

Какво е чип ключ и защо е необходим?

Чип ключ или транспондер е автоматичен ключ, комбиниран с устройство против кражба, инсталиран в автомобила. Такива системи за защита на автомобила се наричат ​​имобилайзери или блокери. След като извадите устройството от ключалката, основните блокове и системи се блокират; ако бъдат изключени, двигателят няма да се стартира.

Устройството може да блокира поради проблеми с:

  • работа на запалителната система;
  • стартиране на захранващия блок;
  • подаване на гориво и др.

Разновидности ключове за аларми и комплекти против кражба, с които можете да стартирате двигателя с вътрешно горене:

Отделни устройства. В старите версии на автомобил от местно и чуждестранно производство са използвани отделен контролен панел и ключ. За да може да стартира захранващия блок, водачът трябва да доведе комуникатора до модула за четене. Устройството изключва блокатора на двигателя, след което потребителят може да го стартира. Ако ключът е изгубен, ако собственикът на автомобила няма копие, няма да може да се стартира колата. Някои производители предлагат премахване на този тип блокиране предварително, за да не се сблъскат с проблеми при работа.

Чип в ключа. Този тип се счита за най-често срещан; днес такива ключове се използват от много производители на автомобили. Сгъваемите устройства са направени под формата на комплексен комуникатор против кражба. За работа те използват собствено захранване от източника, може да бъде от акумулаторът на автомобила или чрез вградена батерия. Той се намира в или близо до острието на устройството. Без да се използва този ключ, стартирането на двигателя с вътрешно горене е невъзможно, поради което производителите обикновено предлагат копия на потребителите.

Чип, инсталиран в картата. Чуждестранните производители на автомобили използват устройства, вградени в специална карта. Това е карта, подобна на тази, издадена в банкови институции. Той е по-дебел и е проектиран да се побере в специален отвор, разположен на централната конзола на машината. Тези ключове се използват в системите за запалване с бутон Start / Stop за стартиране на двигателя с вътрешно горене.

Безжични устройства. Комуникацията между чипа и блокатора на двигателя се осъществява безжично. Не е нужно да инсталирате ключа никъде, просто го дръжте в джоба си. Ако собственикът на автомобила няма такъв, двигателят няма да стартира.

Защо ми трябва дубликат?

Необходимостта от използване на копие възниква в няколко случая:

собственикът на автомобила е забравил транспондера у дома или в колата и след това е затръшнал вратата;

ключът е откраднат или изгубен;

акумулаторът на автомобила е разреден;

ключалките на вратите бяха блокирани от имобилайзер по неизвестна причина.

Къде и как се чипират ключовете за кола?

Днес много автоключари предлагат услуги за възстановяване и програмиране на транспондери, така че намирането на специалист не е проблем. Ако в града няма специализирани сервизи, можете да намерите майстори чрез мрежата. Процедурата за създаване на копия обикновено е разделена на няколко етапа. Първо, експертите правят механичната част на устройството, тази стъпка не отнема много време. След това се извършва процедурата за разработване на софтуерната част, самият чип. Устройството е изградено от нулата и програмирано с помощта на автоматични диагностични инструменти.

Ние, екипът на TopBg.org ви препоръчваме да насочите вниманието си към soslocksmith.bg, или с други думи да се възползвате от sos автоключар Люлин, от компанията, предлагаща адекватни услуги, касаещи отключване, преправяне на ключ и други подобни услуги.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org