Имате ли специални предпочитания към ароматизатора и ключодържателя за кола?

Ако държите на чистотата и безупречния тунинг на автомобила едва ли бихте си позволили да не обърнете внимание на още един така важен акцент – аромата в купето. Масовите варианти за ароматизатор за кола действително не са от най-здравословните и силната им миризма би могла да предизвика ужасно главоболие и да наруши концентрацията ви по време на шофиране. Препоръчително е, когато избирате ароматизатор за колата си да се насочите към лек и дискретен аромат, такъв, който не дразни обонянието. Вариантите, които се предлагат на пазара са за ароматизатори, които съдържат естествен концентарт от етерично маслени култури и не оказват вредно влияние върху хората, които са затворени в купето. Химикалите, използвани при голяма част от ароматите за коли наистина могат да имат неприятен ефект, а не така желания освежаващ резултат. Един доста добър съвет е да поставите ароматизатора под автомобилните седалки, а не на таблото или на огледалото за задно виждане. Друг вариант за ароматизиране и освежаване на купете е чрез аерозоли, които се впръскват вечер с цел дезинфекция и освежаване на купето. Те са доста ефективни ако например возите в колата си домашен любимец.

Редом с избора на ароматизатор погледа ни автоматично се спира и на интересни ключодържатели за коли. Оказва се, че един от най-подарявания сувенир са именно ключодържателите. Ако карате спортна кола и сте почитател на определена марка със сигурност ще се зарадвате на ключодържател с логото на автомобила си.

Ключодържателите и ароматизаторите за коли спадат към автомобилните аксесоари, които сменяме най-често. Удивително е, че много от дамите шофьори са особено взискателни към този вид аксесоари. Някои от тях дори поръчват ключодържател със снимката на своя любим, с номера на автомобила си или друг акцент, който има сантиментална стойност за тях. Не са изненадващи и вариантите, в които жените поръчват и ароматизатори за колата си, които са идентични с използвания от тях парфюм, така че критериите за избор на тези аксесоари се определя от стила, възможностите и дори от пола на водача зад волана.

Rate article