Губещите покер играчи не мислят за себе си или изобщо не мислят

Забелязах една тревожна тенденция сред покер играчите. Като че ли хората искат да следват стриктни правила, когато играят покер. Мнозина искат да третират покера като блекджек, където има оптимална стратегия за всяка ситуация.
Това просто не е така. Всички съвети са единствено някакви общи насоки, които може никога да не заемат място в ясната преценка на уменията и ситуацията. Всички наистина добри играчи варират в играта си и вземат решения на конкретното място. Покер играчите, които разчитат на готовите рецепти са обречени на провал, защото ще играят много предсказуемо, а няма да вземат предвид много важни ситуационни фактори, когато се стигне до вземане на решения.
Наистина няма как да научиш някого на умението за ситуационна преценка. Единственият съвет по тази тема, който мога да ви дам е да се упражнявате и да обръщате внимание на пропуските си. Какви са ситуациите, в които може да се играе различно? Колко често правите правилна преценка за ръцете на опонентите си?
Нещо, което може да е от полза е онлайн историята на ръцете. Някои, но не всички, покер зали ще показват ръцете на всички губещи играчи, които са платили на шоудауна (екранът ще ви покаже скрити карти , но историята на ръцете ще покаже ръцете на опонентите ви). Когато победите някого, който ви е плащал до ривъра, погледнете историята на ръцете и вижте какво е имал опонента ви. Това ще ви даде идея за това колко често правите правилна оценка на опонентите си.
Ако ще играете покер, имайте вяра в себе си. Мислете за себе си. Не се тревожете ако играта ви нарушава учебника с инструкции. Арсенала на един печеливш покер играч комбинира всички покер стратегии и знания с умението за преценка на ситуацията.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org