Филъри за лице – Новото 30

Козметика

Казват, че никой не може да спре времето. Но съвременните нови технологии в областта на естетичната медицина са на път да развенчаят този мит. Последните иновации в сферата на красотата постигат невероятни резултати. С минимален риск те могат да върнат часовника назад за лицето и то да засияе така, както е сияело в златните 30, а защо не и преди това? Особено подходяща процедура за подобен ефект е инжектирането на филъри за лице.

Какво представляват филърите за лице?

Наричани още дермални филъри, те представляват биологични субстанции, инжектирани подкожно върху почти всички части от лицето. В практиката се използват различни комплекси, но хиалуроновата киселина продължава да бъде любимият избор и за потребителите, и за самите естетични дерматолози. Причината е, че тя е напълно натурално съединение, което освен че рядко причинява каквито и да е странични ефекти и негативни реакции, представлява и основен градивен компонент на кожата.

Хиалуроновите филъри са временни, тъй като те се разтварят изцяло в трите дермални слоя. Именно поради тази причина ефектът от тях е и толкова естествен, прецизен и максимално близък до първоначалните очаквания. Обикновено той трае от половин до една година, като точният срок важи от ежедневните навици, хранителната диета и постоянно изградената рутина за поддържане на кожата.

Те са предпочитан метод както за изглаждане на фини линии, така и за попълване на по-видими бръчки. Те обаче са достатъчно ефективни и за коригиране на увисналия контур на кожата на лицето. Коригиращите свойства на хиалуроновата киселина й позволяват да се превърне и в щадяща и по-безопасна алтернатива на силикона за промяна на обема и извивката на устните.

За кои зони се препоръчва инжектирането на филъри?

Инжектирането на хиалуронова киселина в човешкото тяло започва в края на 70-те години. Тогава учените установяват, че подобен тип терапия облекчава значително симптомите при остеопороза, тъй като съединението е част и от структурата на опорно-двигателния апарат. След като става ясно, че то не действа негативно върху организма, в естетичната медицина въвеждат и хиалуроновите филъри. Според статистиката, през 2006 година това е най-често търсената и използвана разкрасяваща процедура в световен мащаб.

Първоначално по-популярно е било инжектирането на хиалурон в устните. От една страна, то е по-безопасен (изцяло неоперативен и с временен характер), а от друга – по-бюджетен вариант на модерният до този момент силикон. С времето хиалуроновите филъри за лице започват да набират скорост, като днес могат да се поставят буквално във всяка зона:

 • Около устните и челюстта;
 • Брадичка;
 • Околоочна зона;
 • Скули;
 • Бузи;
 • И дори шията и деколтето.

Има ли противопоказания и странични ефекти?

Едно от основните предимства на разкрасяващите процедури с хиалуронови филъри е минималният риск от странични ефекти. Алергичните реакции са изключителна рядкост. Същото важи и за неприятни последствия като събиране на неравности или видими миниатюрни топчета с хиалурон. Когато са поставени от професионалист, почти никога не се стига до каквито и да е странични ефекти. Макар процедурата да не представлява хирургическа интервенция, а да е изцяло неоперативна, съветът на експертите, включително от популярния естетичен екип на Dermaellite.bg, е да се доверявате само и единствено на медицински лица с опит.

Редно е преди извършването на процедурата да преминете и през детайлна консултация. По време на този разговор освен обсъждането на основните цели и очакваните резултати, е важно специалистът да разясни ценни съвети за подготовката преди процедурата, както и основните й противопоказания:

 • Наличие на бременност;
 • Кърмене;
 • Активна инфекция;
 • Доказана алергия към хиалуронова киселина;
 • Спад в имунитета или автоимунно заболяване;
 • Продължителен или непосредствено преди процедура прием на кръвосъсирващи медикаменти;
 • Други в зависимост от индивидуалния пациент, коментирани предварително със специалист по време на консултацията.

Ценни съвети и важна информация преди поставяне на филъри

Подмладяващите филъри с хиалурон представляват отличен и ефективен метод за поддържане на здрава и сияеща кожа. С минималния си риск от каквито и да е неприятни странични ефекти и краткия срок за възстановяване, те са предпочитаната процедура за всяка възраст и за различни несъвършенства по лицето. Преди да направите тази стъпка в името на естествената си красота, е важно да знаете и още няколко ценни съвета и факти за терапията:

 • При по-дълбоки бръчки и други сериозни несъвършенства по кожата оптимален ефект се вижда след извършване на няколко поредни процедури;
 • Възстановяването трае не повече от 72 часа, в рамките на които изчезват евентуалният оток, подуване и леко зачервяване;
 • По време на процедурата не се усеща болка или дискомфорт, тъй като зоната предварително се обработва с обезболяващ лидокаинов продукт.

Да изглеждате на 30, но да сте с ума на сегашните си 40 или 50? Всъщност, с иновации като хиалуроновните филъри в съвременната естетична медицина това вече е напълно възможно. 

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org