Играчки за прохождане, предназначени за най-малките дечица

Дом и семейство

Прохождане на бебето – Всичко, което трябва да знаете

Първите стъпки на малчуганите са вълнуващ момент, както за мама и тате, така и за баба, дядо, но и за самото дете.

Мигът, в който бебето усети, че има свобода, то почва да изследва, да обикаля навсякъде, и изпитва все по-голямо желание да се наслади на заобикалящия го свят.

На каква възраст прохождат бебетата?

Младите родители често очакват с нетърпение първите стъпки на бебето си. Обикновено се ръководим от това, че някъде през годината детето вече започва да ходи, но на практика, разбира се, това се случва по различни начини.

Бебетата започват да ходят между 9 и 18 месеца


Някои бебета правят първите си стъпки още на 9 месеца. Най-вероятно като цяло те са малко по-напред от връстниците си и вече са преминали всички предишни етапи на развитие на тялото и мозъка, но все пак трябва да сте много внимателни с такива „ранни“ пешеходци, тъй като те често изненадват родителите си с внезапни падания „изневиделица“. Не се притеснявайте и просто се уверете, че паданията се случват по най-безопасния начин, много скоро този етап ще премине и детето ще стои на краката си много по-уверено.

Други деца, напротив, плашат мама и татко с факта, че никога не са се научили да ходят дори до 15 месеца. Въпреки факта, че другите ще ви убедят в ненормалността на това подреждане, всъщност възрастовата норма е интервалът между 9 и 18 месеца. Пишем Ви това, за да не се тревожите, ако детето ви е минало първият си рожден ден, но още не ходи! Не се тревожете!

Упражнения за прохождане

Ако все пак имате тревоги, то можете да започнете с упражнения за прохождане. Ето няколко идеи за детски игри, които ще подпомогнат процеса по прохождане …

В Интернет се предлага огромно разнообразие от играчки за прохождане! Упражненията за прохождане е добре да бъдат съчетани и с подобни помощни играчки. Можете да разгледате подобни продукти в Интернет и да поръчате от Wooden Magic онлайн магазин за дървени играчки.

 • постелете одеяло, кърпа или постелка за пикник на тревата, поставете детето по корем; нека наблизо има играчки, топка, кубчета или други предмети, които го интересуват;
 • опитайте, като оставите детето пред вас, да стои, хванете го за раменете или по-ниско, за ръцете. Леко го наклонете, ту на ляво, ту на дясно, като премествате тежестта му от едното краче на другото. Можете да съчетаете това упражнение с песнички.
 • оставете детето да пълзи по тревата, като използвате градински мебели като препятствия, под (или над) които ще му е интересно да пълзи;
 • покажете на бебето различни цветя, гледайте заедно как се люлеят клоните на дърветата, слушайте шумоленето на листата и пеенето на птици;
 • научете за ежедневието по улиците: вглеждайте се по коли, улични знаци или светофари.

Можете да ползвате редица приспособления, създадени в помощ на прохождащите. В това число колани, кашики, бънджи за прохождане, проходилки, обувки за прохождане и други.

Много са ефективни и играчките за бутане.

Уокъри – играчки са бутане 

Производителите на играчки предлагат голямо разнообразие от продукти, които могат да се бутат от най-малките. Те могат да бъдат дървени играчки за бутане, а могат да бъдат и съставени от пластмаса, и от друг тип материали. Изборът на играчки за бутане е огромен – с много разнообразни форми, цветове и теми. Има животни, герои, малки превозни средства (нашият автомобилен превозвач, нашият самолетоносач) за деца. Оборудвана с 3 или 4 малки колела или въртящи се колела, те позволяват удобно да бъдат бутани и играйки си с тях, детето бързо да проходи.


Безопасен дом за прохождащите деца

Ако четете тази статия, то значи сте родители, при това от много скоро. Сигурно от ежедневието сте забравили да обезопасите на високо ниво Вашият дом. Ние Ви подсещаме да направите това възможно най-скоро.

Представяме Ви кратки съвети за това, как точно да обезопасите домът си…

 1. Започнете от ръбовете. Те са много опасни и детето може да си нарани главичката. Обезопасете всеки ръб, било то на рафтове, било то на спалня. Помислете и за ограничители за врати – толкова много боли малкото пръстче, когато се удари във вратата, че не ни се мисли …
 2. Огледайте и за чупливи или малки предмети. Дечицата в най-малка възраст имат навика да пъхат всичко в устата си – причината основно се крие в това, че зъбките напират. Помислете и премахнете всичко най-малко, неща, които могат да бъдат погълнати.
 3. Парфюми, химически вещества, които ползвате за почистване, други субстанции – далеч от Вашият дом, поне докато детето не порасне …
 4. Обезопасете прозорците и верандите!
 5. Затвори всички електрически контакти с с елементи, предназначени за тази цел.
 6. Постарайте се детето да няма достъп до тоалетната чиния или ваната.

Докато мама е заета, бебето може тихо да разгледа апартамента. Ярките бутилки с домакински химикали могат да привлекат вниманието на детето. Глътка домакински химикали или няколко зрънца прах за пране могат да причинят сериозно отравяне на бебето. Дори и да ви се струва, че докато детето ви не проявява интерес към бутилки и пудри, все пак ги скрийте.

Ако детето има детски проходилки, с които вече е свикнало, то възможността да се нарани или да достигне до опасно място във Вашият дом е сведена до минимум.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org