Да познаем оригиналния парфюм – 5 сигурни признака

Пазарът е залят с предложения, но когато търсим автентично ухание, трябва да сме информирани за какво да следим

Когато сме в процес на търсене на парфюми, често се случва да се плашим, както от ниската, така и от високата цена. Не защото не изглеждат примамливи, а поради съмненията, които битуват около самите продукти. Пазарът е залят от предложения и ние трябва да сме информирани за какво да следим.

5 сигурни признака, по които да разпознаете оригиналите от ментетата:

Шишето

Произходът на парфюма лесно може да бъде установен, ако обърнете внимание на дъното на шишето. Самата бутилка трябва да бъде отлична изработка и това винаги си личи. Надписите по нея са прецизно нанесени, няма заличени или размазани текстове, лого. При разклащане капачката не пада лесно и обикновено пасва плътно към гърлото.

Външната опаковка

Ако не сте от хората, които се вглеждат в чуждите правописни грешки, вероятно подценявате този момент при парфюмите. Опаковката никога не лъже! Тя трябва да има съдържание, което е четливо и грамотно написано. Никакви пропуски в името на марката не са допустими. Целофанът върху нея е светъл и прозрачен, а освен това прилепва съвършено по кутията. Възможно е да има нанесени вреди при транспортиране, затова крайните изводи не са желателни, но бъдете нащрек и продължете с проверката.

Все пак тестерите също се продават без опаковка в магазинната мрежа, което не означава, че не са подходящи за покупка, просто не са удачни да се превърнат в подарък например.

Баркодът

Номерът, който разпознаваме като баркод, лесно се фалшифицира. Той не бива да ви подвежда. Понякога парфюмът се произвежда в различни страни, което също трябва да знаете предварително, когато го инспектирате подробно. Направете сверката и тогава вижте накъде натежават везните.

Заличени данни

На тази стратегия й се вика декодиране, защото тя включва отстраняване на партидния номер и поставяне на нов стикер за произхода. Някои дистрибутори пласират стоката си от дадена държава към друга, тъй като стойността й е по-ниска, което се отразява и на крайната цена. Трябва да имате предвид, че оригиналните парфюми се декодират, ментетата – не, тъй като е напълно безсмислено.

Течността, която обожаваме

Когато отворите бутилката на любимия си парфюм, вие ще доловите онова усещане, което обожавате. В самата течност обаче не бива да има частички или някакви мътни зони. Много ключов детайл, че парфюмите са многопластови, а при фалшификатите тя отсъства. Ако не успявате да усетите връхни нотки, сърцевина и база, значи е възможно да сте се сблъскали с копие на истински парфюм.

Не пренебрегвайте тези факти и не

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org