Ах, Дубай, ах Дубай!

Възродил се като един истински феникс от обикновена пустиня, днес Дубай е една от най-желаните от всички хора в цял свят. Той представлява столица и най-голям град в Обединените арабски емирства. Ако сте решили тази година да не организирате почивка в България, в такъв случай обмислете сериозно този земен оазис.

Както знаете, дори и без да сте били на екскурзия в Турция, както там, така и по-голямата част от населението в Дубай са мюсюлмански граждани. В цяла атракция са се превърнали дори обикновените мъже и шейховете, разхождащи се облечени с чаршафи, докато жените не позволяват да бъде на показ нищо освен очите, а в много случаи дори и те.

Без съмнение, що се отнася до архитектурни забележителности, които могат да се разгледат на почивка в Дубровник или на екскурзия в Италия, ОАЕ не остават по-назад в класациите, които са водени от изумителната сграда Бурж Халифа, чиято височина е 820 метра. Друг огромен небостъргач е и хотелът със седем звезди Бурж ал Араб, който е висок скромните 321 метра. Няма как да пропуснем невероятните острови, но не тези, които се виждат на почивка в Тасос, който е в списъците на туристите, тръгнали на екскурзия в Румъния, а други– палмовите острови, състоящи се от три изкуствени острова, намиращи се в Персийския залив, в близост до самия Дубай.

Но нека спрем с архитектурните шедьоври, намиращи се в Дубай и да обърнем внимание на други любопитни местенца, на които е задължително да отидете! Не, този път няма да говорим за почивка в Италия! Истинска мечта и за малки, и за големи е аквапаркът Уайлд Уади. При построяването на това водно забавление в ужасяващите горещини там, отново не е пропуснато да се сложи доза лукс. Благодарение на свързаните помежду си басейни, спокойно може да се направи обиколна на цялото място без дори да се излиза от водата.

За любителите на екзотични почивки в Тайланд, например, плажовете в Дубай ще се сторят като друг свят. При тях няма струпване на чадъри и шезлонги, а само класически сламени чадъри. Водата е ясна и синя, а прекрасните палми увеличават екзотичността и красотата ежеминутно.

с

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org