8 съвета за това, как да различите естествената от изкуствената кожа

Маркетинг

8 трика за това, как да различите кожените изделия от естествена кожа от изкуствените


Съвременните технологии помагат да се произвеждат неща от изкуствена кожа, която нетренираното око едва ли ще различи от истинската. За да не станете жертва на измама и да не плащате прекомерни цени за популярната сега еко кожа, е важно да се научите да различавате продуктите по качество. Нека разгледаме най-надеждните методи как да определим кога се опитват да ни предложат материали от изкуствен материал и кога от естествен.

 1. Шарка върху кожата
  Отличителна черта на естествената кожа е уникален модел, докато на повърхността на заместителя ще видите повтарящ се модел. Единственото изключение е печатният материал, който се характеризира със същия модел. Истинската кожа има пореста текстура и ако се вгледате внимателно или вземете лупа, ще видите много произволно разположени пори върху продукта.
 2. Тактилни усещания
  При контакт с човешкото тяло естественият материал бързо абсорбира топлината. В случай на изкуствена кожа, колкото и да го държите, продуктът пак ще остане студен. Истинската кожа ще се чувства мека и еластична. Ако натиснете с пръст, повърхността с отпечатъка ще се възстанови моментално. Друг начин да проверите за естественост е да огънете продукта. В процеса се образуват малки гънки, които лесно се изглаждат след разгъване. Ако следи от гънки останат по кожата за дълго време, това е знак за заместител.
 3. Обратната страна и разфасовки Шевовата страна на изделията от естествена кожа е леко груба и визуално наподобява велурено покритие. При фалшивите продукти вътрешната страна е изработена от плат. Обърнете специално внимание на разрезите в джобовете и шевовете. При кожените изделия това място е заоблено, рунесто и не се разслоява. Кожата ще изглежда плоска и ръбът обикновено е запечатан. При опипване разрезът от естествена кожа изглежда необработен, докато този от изкуствена кожа е гладък. Важно: не проверявайте качеството на материала по лентата, покриваща ципа. Някои производители могат да мамят и да шият кожена лента вътре в тъканта, за да изглежда нещо като естествено.
 4. Тегло Продуктите от изкуствена кожа, било то кожени якета, дамски чанти, обувки, ръкавици и други са много по-леки от тези, при които е използвана естествена кожа. Независимо дали става дума за естествено яке или обувки, те ще имат значително тегло. Вземете предмети, изработени от различни материали в двете си ръце и ще усетите разликата. Теглото на истинската кожа обаче също може да варира. Например, овчият материал е по-лек от говеждия, но все пак е по-тежък от изкуствения заместител.
 5. Мирис Кожата е доста лесна за разграничаване по миризмата си. Изкуствените продукти имат специфичен химически аромат, от който понякога е трудно да се отървете. Миризмата е особено очевидна при обувките и чантите. Естествената кожа се отличава с деликатен, фин аромат. Понякога производителите се опитват да маскират изкуствена миризма, но това е възможно само ако заместващият артикул е с добро качество.
 6. Тест за влага Благодарение на експеримента с вода можете да проверите естествеността на нещо. Когато влагата попадне върху естествен материал, течността моментално се абсорбира и образува тъмно петно ​​на повърхността. Когато водата се изпари, покафеняването ще изчезне. Заместителят не е абсорбиращ. Течността ще остане на повърхността и продуктът няма да промени цвета си.
 7. Изпитване на огън Обикновено към продуктите са прикрепени малки парчета материал, за да можете да проверите качеството на кожата. Ако вече сте закупили артикул и искате да го тествате, използвайте fire hack. Донесете запален кибрит или запалка към пробата. Ако кожата се запали, това е заместител. Тлеещият материал е индикатор за естественост. Съвременните производители обаче са се научили да правят продукти, които не горят, а само се топят. Например, същата пресована кожа.
 8. Цена Продуктите, направени от истински материали, не могат да бъдат евтини. Ценовият диапазон зависи и от типа кожа. Бюджетни опции – продукти от кожата на прасе, бик, крава. Нещата, изработени от такива материали, са доста здрави и здрави. Най-често те произвеждат връхни дрехи, обувки, аксесоари. По-скъпите разновидности са овча, козя и телешка кожа. Премиум сегментът е продукти от крокодили, змии, щрауси или елени.

Как да определим естествеността на кожата в магазин

Огънете продукта и вижте колко бързо възвръща формата си

По време на покупката нямаме много време да тестваме материала с вода, огън и други методи. Трябва да действате бързо, така че запомнете основните съвети.

1. Натиснете дрехата, за да сте сигурни, че е еластична и мека. Този материал бързо ще възстанови първоначалната си форма.

2. Разтегнете нежно кожата. Ако усетите каучукова миризма, вие държите фалшификат. Също така наблюдавайте колко бързо материалът ще се върне в първоначалната си форма. Ако мирише на гума при разтягане, това е заместител.

3. Проверете внимателно секциите. Истинската кожа е по-дебела от изкуствената и ще покаже преплитащи се влакна. Платената основа е знак за заместител.

4. Задръжте продукта в дланта на ръката си за кратко. Естественият материал ще се затопли бързо, докато изкуственият ще остави усещане за студ. Фигурна проба – естествена кожа, с форма на диамант – изкуствена

5. На етикета фигурно парче материал трябва да отиде за качествен продукт. Към някои неща от изкуствена кожа също са прикрепени мостри, но те ще бъдат във формата на диамант. Ръбът на гарнитурата от естествена кожа е необработен, докато заместителят е гладък. Не забравяйте да проверите кожените изделия преди покупка, за да не бъдете измамени от измамници. Ако вече сте закупили яке и искате да освежите външния му вид преди студа,то можете да използвате редица трикове, за които ще пишем в друга статия.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org