Най-новите модни тенденции при грима!

Козметика

Ако искате да постигнете успешна и модерна визия, както и да изберете грим, който да бъде в унисон с модните тенденции, е добре да се запознаете с трендовете в областта на козметиката за лице.

Чрез най-новите модни тенденции ще успеете да изразите своята индивидуалност, да подчертаете стила си и едновременно с това да изглеждате ефектно.

До края на 2023 година очаквайте да видите много иновации и изискани детайли, които ще подчертаят красотата на женското лице и ще създадат завършен и стилен грим. От онлайн магазин за козметика MD Beauty Skin споделят кои са най-новите тенденции в подчертаването на естествената красота.

Грим с акцент върху очите

Една от най-големите тенденции през 2023 година е акцентът върху очите. Тук входят дълги мигли, които създават илюзията за изразителни и дръпнати очи. Един от най-търсените ефекти е “fox eye”, което издължава окото и му придава котешки вид.

Формата на очите може да бъде подчертана с тънка очна линия или да бъдат използвани различни техники за опушеност. Още една модерна тенденция е използването на свежи и ярки цветове на сенки, които създават игра и дълбочина на погледа. Може да използвате този ефект за ежедневието си, както и при съчетание с тоалет за специални поводи.

Натурален грим

Натуралният грим остава актуален и през 2023 година. Подчертаването на естествения външен вид по най-добрия начин може да се постигне чрез няколко прости стъпки:

  • Използвайте нюанси, които са близки до вашата естествена кожа и подчертават вашата красота. Тук влизат деликатни нюанси на розово или телесни тонове, с които ще създадете свеж и младежки вид;
  • Силуетите на скулите могат да бъдат подчертани със светли контуриращи продукти, които създават естествена светлина на лицето;
  • Използвайте светли глос червила, които да озарят допълнително вида и да му придадат естествен блясък;
  • Подчертавайте веждите си едва забележимо, с помощта на подходящите спирали, моливи и четки;
  • Винаги разнасяйте продуктите добре, за да не преекспонират облика ви.

Озаряващи продукти

Пудрите и хайлайтърите създават нежен и сияен вид на кожата. Те могат да бъдат използвани върху скулите, носа и челюстта, за да създадат светлинен акцент и да изразят вашата природна красота.

Цветни устни

Ярките и наситени цветове на червило са обратно в мода. От смели червени до свежи розови и оранжеви, разнообразието от цветове ще ви позволи да изразите вашата индивидуалност и увереност. Подчертайте устните си по начин, по който да ги превърнете в акцент на вашия облик.

Не се страхувайте да бъдете смели и експериментирате с различни техники и цветове. Гримът е възможност за творчество и изразяване на персоналните характеристики, която ви позволява да се чувствате красиви и уверени всеки ден.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org