Земеделска техника – как да закупим подходящата?

Замисляли ли сте над това как например стопаните избират селскостопанската техника, с която работят. За тази която ползваме у дома е ясно, че правим предварително проучване , питаме приятели и познати дали са доволни от определена марка или не. Ами оказва се, че принципа на избор за производителите е абсолютно същия и те наистина са се научили да обменят опит и да се допитват до свои колеги , които вече използват един или друг вид земеделска техника. Освен доволните и недоволни такива обаче има редица фактори, които също оказват въздействие върху това каква именно като мощност и капацитет да бъде машината или инвентара. Именно в понятието земеделска техника влизат всички онези машини, съоръжения и прикачен инвентар, които имат връзка с почвената обработка.

Главен тук е тракторът. Той е силата, която тегли инвентара и пръв помощник при всяка една манипулация. За да изберете модел, който да отговори на параметрите и изискванията на стопанството много производители на селскостопанска продукция препоръчват да се водите от характеристиките на почвата и също големината на площите, които обработвате. Това ще даде насоки дали техниката да е по-мощна или да е в по-мини вариант за да помогне за обработките в междуредието при трайни насаждения или зеленчукопроизводство.  Затова първо определете вида на трактора – дали е малогабаритен или да е с по-внушителни възможности, които да помагат да постигнете добра производителност и надеждна обработка ако например отглеждате есенници или пролетници над 2000 декара, споделиха експертите от Agropat2011 .

Ако тепърва предприемате стъпка да се занимавате със земеделие е добре а се консултирате със специалист и дори агроном. Ценните съвети които ще получите могат да са доста полезни и да са причина да спестите от разходите си и да направите действително добра инвестиция. Освен това понякога се оказва, че прекаленото купуване на различен инвентар дори не е необходимо, тъй с подходящ комплексен такъв, който трактора да тегли можете да постигнете доста по-висока производителност. Затова ако имате време прочетете и се позаинтересувайте от каква земеделска техника са доволни колегите Ви и дали спрямо стопанството което ще създавате нещата биха били съпоставими и при Вас самите. Определете си бюджет в рамките на който да се вместите. Имайки предвид, че земеделската техника никак не е евтина то и влагането на толкова средства никак не са малко. Възможностите да спестите пари са няколко и това също е част от съветите, които можем да дадем. На първо място за да се сигурни, че ще развивате едно модерно земеделие трябва да погледнете финансовата страна на въпроса и дали имате силите да направите подобна инвестиция. Държавата периодично субсидира земеделските стопани, като тенденцията е да се създават нови и млади стопанства, които именно да внедрят иновативните методи, които Европа налага. Това да получите нова техника на ниска цена си е наистина привилегия и ето една добра възможност да се възползвате от предимствата, които мерките по програмите за насърчаване на земеделието у нас предоставят.

Ако не ви се занимава с документация и нямате време да чакате можете да закупите земеделска техника от търговец, който предлага качествена такава. Тук пък имате предимството да закупите на изплащане и така няма да се наложи да дадете на малко пари наведнъж.  Разбира се новата кола е като новата машина и техника. Удоволствието от използването ѝ наистина си струва, но има не малко стопани, които залагат на употребявана земеделска техника. В това няма нищо нередно и странно, защото пък от гледна точка на финанси със сигурност парите които ще вложите са значително по-малко. Ако избирате да закупите земеделска техника тора ръка Ви съветваме да се обърнете към оторизирана фирма за търговия с такава. Това би дало гаранция за продукта и разбира се при нужда можете да се обърнете към продавача за да поръча и съответните резервни части, ако такива изобщо ви потрябват. Статията беше в унисон с една от водещите компании в бранша Агро пат 2011. Благодарим ви за отделеното време!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Земеделска техника – как да закупим подходящата?, 5.0 out of 5 based on 1 rating