Здравата и красива усмивка е постижима

Когато човек е със здрави зъби, неговата усмивка също е красива, а това винаги прави добро впечатление у околните. Колкото и да не ни се иска, за съжаление зъбите ни не винаги порастват в правилната и естетична форма, в която ги искаме. 

Но за щастие това е поправимо и има ефикасно решение на зъбните и лицевите изкривявания. Отговорът е прост –  ортодонтия.

С нейна помощ вече е по-лесно от всякога да имаме впечатляваща околните усмивка. 

Какво  ортодонтия?

Като дял от денталната естетична медицина ортодонтията се фокусира върху диагностицирането, профилактиката и лечението на зъбни и лицеви изкривявания.

Тя има за цел постигане на правилна подредба на зъбите с цел постигане на оптимално функциониране на зъбите и подобряване на захапката на челюстите, а също и постигане на естетическа визия за пациента.

Ортодонтските методи на лечение на зъбни несъответствия включват индивидуално предписани терапии на всеки пациент с употребата на дентални апарати. Това са брекети, шини, скоби и други, които се избират в зависимост от специфичните случаи на зъбни  изкривявания.

Ортодонтските терапии на лечение отнемат продължителен период от време, който средно трае 1-2 години.  Резултатите от лечението са индивидуални и строго зависят от това какъв вид зъбно изкривяване има даден пациент и какви резултати желае да постигне в лечението. 

Хубавото при ортодонтските  терапии е, че те могат да се прилагат успешно не само при деца и юноши, но и при хора над 18 г. Те включват употребата на шини/скоби и брекети.

Шините са най-добрият вариант за деца на възраст до 9 години, тъй като тогава току що израсналите  детски зъби могат да се коригират най-лесно. 

Фиксираните брекетите са най-подходящи за юноши на 13 годишна възраст, а също и за тези, които са навършили  18 годишна възраст. Брекетите включват тел, която се прикрепя за всеки зъб и се затяга с дъга.Те оказват много леко напрежение на зъбите и по този начин ги карат да се подредят по правилен начин.

Лечението по ортодонтските методи не само дава добри резултати в подредбата на зъбите и постигането на естетичен външен вид, но и те подобряват цялостното здравословно състояние на устната кухина.

 Ортодонтските терапии предпазват от възникване на бъдещи дентални проблеми. Те са и едни от най-щадящите лечебни методи, което ги прави подходящи както за деца, така и възрастни.

Какво е ортодонт?

Ортодонтът е специалист със диплома на зъболекар, който след завършване на образованието си минава период на квалификация от 3 години.

Най-успешният начин да постигнем хубава усмивка е да се консултираме с квалифициран ортодонт, който да ни предпише персонално лечение в зависимост от това какъв тип зъбно-челюстно отклонение имаме. 

Той може да ви помогне да се сдобиете с правилно подредени зъби като ви предпише индивидуална ортодонтска терапия, по време на която се направлява растежа и развитието на зъбите и лицето.

Специалист ортодонт д-р Бадов предлага професионални и достъпни услуги на всеки, който има желание да притежава хубава усмивка за цял живот по ефективен начин. Услугите на д-р Бадов се характеризират с професионализъм, интерактивност и индивидуален подход.

Д-р Бадов има повече от 7-годишен опит като ортодонт и  няколко успешно завършени специализации. Една от тях е специализацията в Медицинския Университет Хадаса в Йерусалим, която трае 3 години.

Д-р Бадов е първият български ортодонт, който придобива специалност ортодонтия в Кралския Колеж на Хирурзите в Единбург. Колежът има славата като един от най-престижните медицински центрове в света.

Оцени тази статия