Защо да предпочетем LED крушки пред обикновените?

Интериор

LED крушките са сред новостите в осветлението, модерна технология, която се очертава да се превърне в постоянно присъствие в домовете ни и да замести изцяло стандартните и традиционни крушки. Не заради модата, а просто защото LED крушките са по- добри от обикновените такива. При това много по- добри. А ето и причините за това!

Разнообразие от цветове на светлината

LED крушките се предлагат в голям набор от цветове на светлината, която излъчват, като се започне от лилаво и червено и се стигне до вариации на белия и жълтия цвят. Въпреки това, двата най- популярни цвята за LED крушки са топъл бял цвят и ярко бял, имитация на дневната светлина. Този голям избор от цветове е изключително важен за потребителите, тъй като според нуждите, според личното възприятие на цветовете, според количеството и качеството на светлината, човек може да спре избора си на един от на практика безкрайните варианти на LED крушки. Обикновена крушка не може да предостави такъв богат избор.

Полезен живот на крушките

LED крушките са многократно по- скъпи от стандартните крушки. Но цената определно си заслужава и се изплаща многократно. Всяка LED крушка има гаранция от производителя минимум две години, като в гаранционния срок повечето търговци заменят дефектиралите крушки. Реално погледнато, за живота на една LED крушка, на нейно място се купуват и сменят повече от 5 стандартни крушки. Или казано с други думи, животът на една LED крушка е между 50 000 и 100 000 работни часа, а на една стандартна крушка- около 1500- 3000 часа.

Икономичност на LED крушките

LED крушките са много по- икономични от стандартните крушки. Разликата в изразходваната електроенергия от обикновена крушка и LED крушка е няколко пъти. При това, ако силата на осветяване и количеството светлина излъчвани от двете крушки са едни и същи. Тоест, при равни други условия. В дългосрочен план разликата в количеството енергия не е за подценяване, тъй като може да достигне до 90% икономия при използване на LED крушки.

Безопасност на LED крушките

Смело може да се твърди, че LED крушките са по- безопасни от стандартните. Те почти не излъчват топлина и работят ефективно в електрически мрежи с ниско напрежение. Шансовете една LED крушка да даде на късо са изключително малки.

Компактни

LED крушките са с по- малък размер от стандартните крушки. Някои модели са почти миниатюрни, като това по никакъв начин не влияе на работата им или на силата на осветяване. За сметка на това, ги превръща в лесни за съхранение и използване.

LED крушките са екологично чисти

LED са екологично чисти и не замърсяват околната среда. Те не излъчват флоуресцентни или живачни изпарения, нито пък вредни UV емисии.

Отлична работа при всякакви условия

Друго огромно предимство на LED крушките е възможността им да работят нормално при всякакви условия, в това число в широк температурен диапазон- от много ниски до много високи градуси.

Използването на LED крушки е умно решение за всяко домакинство. Безопасни, икономични, с дълъг експлоатационен срок и безопасни, тези крушки се очертава да се превърнат в бъдещето на осветлението и да нямат аналог или качествен заместител.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org