Защо да изберем епоксидни подови покрития?

Дом и семейство

В днешно време има много компании, които избират индустриални подове от смола. Те ги поставят в офиси, лаборатории, работни среди, зони, посветени на логистиката и в такива, които са обект на непрекъснат транзит на вещи и хора. Тези подове са подходящи дори за зони, предразположени към използване на тежки машини.

Универсалност на индустриалната смола

От всичко това със сигурност излиза едно нещо: смолата е универсален материал с безброй потенциали. В допълнение към това трябва да кажем, че нивото на персонализиране, на което можем да разчитаме, е нищо друго освен високо. Ако това не беше така, със сигурност нямаше да можем да вмъкнем смолата в толкова различни контексти. Не сте ли съгласни?

Естетика и функционалност на индустриалната смола

Може да се персонализира от естетическа гледна точка, но също и от страна на функционалност и технически спецификации. С тези предположения решихме да стигнем до същината на темата и внимателно да анализираме основните характеристики на индустриалните подове от смола и по-конкретно епоксидни подови покрития.

В тази статия ще намерите всички причини, поради които много компании правят този избор. Вероятно те също скоро ще станат причината да решите да включите този универсален материал във вашите стаи.

Различните видове индустриални подове от смола

В момента, въз основа на контекста, както нуждите и предпочитанията на всеки клиент, можем да се съсредоточим върху различни видове подови настилки, които могат да се окажат подходящи дори в жилищна среда. В днешно време често избираме подове от смола със смолист хоросан и преди всичко саморазливни подове от смола.

Последните са направени с продукти, които имат консистенция, способна да насърчи самонивелирането, без да е необходимо да се използват специални разтворители. В този случай говорим за повърхност с дебелина най-малко 2 милиметра, състояща се основно от епоксидни смоли и/или полиуретанови смоли.

Смолисти хоросани

Както се очакваше, технологията ни предлага множество вариации и много разнообразни решения. Винаги с епоксидни смоли, но също така и с акрилни смоли или полиуретанови смоли, комбинирани с определени минерални пълнители, е възможно да се създадат полезни разтвори за създаване на отлични подове от смола, подходящи за най-разнообразни граждански и индустриални приложения.

Смолистите разтвори, използвани за тази цел, от своя страна са представени в различни видове:

  • еднокомпонентни индустриални смоли
  • двукомпонентни индустриални смоли
  • трикомпонентни индустриални смоли

Защо смолата е отлично решение за индустрията?

Като цяло имаме работа с решение, което може да гарантира висока механична якост. Това означава да можете да разчитате на перфектен материал, който да издържи на всички силни натоварвания, които могат да характеризират среди, съдържащи постоянно работещи машини, но също складове и гаражи.

Тъй като това са еднакви и безшевни повърхности, е осигурено лесно почистване, както и предлаганите високи нива на безопасност и хигиена. Говори се и за устойчивост на удари, абразия, износване и работа с тежки товари, със значителна химическа устойчивост и бързина на приложение. Индустриалните полимерни подове са икономични и универсални и изискват малко поддръжка.

Нека не забравяме да подчертаем още веднъж безбройните възможности за персонализиране, както от естетическа гледна точка, така и по отношение на свойствата на повърхността. Във всеки случай това са много различни видове подове, които се различават един от друг поради дебелината, суровините, избрани за конструкцията и методите на полагане.

Всички тези характеристики и особености означават, че подовете от смола са предпочитани пред тези, оставени голи върху бетон, които очевидно не предлагат същите функционалности и технически спецификации. Освен всичко друго, бетонът се оказва определено не много устойчив в сравнение със смолистото покритие и не ви позволява да разчитате на всички решения, които сме виждали досега.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org