За холните секции и тяхната роля в стаята за гости

Холът по правилно е помещението, което се ползва от цялото семейство. Тук каним приятели, роднини на гости на кафе, сладки раздумки и аперитив. Затова когато сме поставени пред решението как да обзаведем тази част от жилището винаги проявяваме високо ниво на отговорност. Не само, че интериора трябва да е максимално успокояващ и изискан, гостоприемен и елегантен, но също така акцента следва да бъде и върху удобството. Ето защо в основата на обзавеждането тук са меката мебел и холната секция. Тъй като при меката мебел има изключително богат избор и покупката на диван обикновено зависи изцяло от нуждите на домакинството, то в днешната публикация ще обърнем повечко внимание на декоративната част т.е. на секцията. Определяме я като вид декорация поради няколко основни причини. Секциите пред 21 век за разлика от своите предшественици са доста по-креативни като разновидности. Вероятната причина за промяната на размера от твърде голям до почти миниатюрен се дължи на това, че тенденциите доста се промениха през последните 30 години. Вероятно и вашите родители са ползвали огромната си холна секция като дрешник и за съхранение на домакински посуда. Днес обаче предназначението на секциите е далеч по-различно и именно поради тази причина ги наричаме декоративни, а не основни мебели. И въпреки това тяхното присъствие е един от задължителните акценти   при мебелирането и организирането на гостната тая.

Производителите на мебели за хол са поставени пред огромното предизвикателство да предоставят на своите клиенти уникални и практични изделия, които наистина са супер практични. Ни е случайно, че клиентите предпочитат български продукти, тъй като възможността да се свържат директно с производител им дава шанс да си направят дори такава секция, която да е по базов модел, но с размери адаптиращи се към параметрите на помещението. Ако посетите холни секции мебели лени стил със сигурност ще останете очаровани от широката гама модели, които се представени в сайта. Идеята е да намерите онзи прекрасен продукт, който напълно да са пасне на интериора и да го направи по-приятен и гостоприемен. Докато седнете на дивана несъмнено погледите са насочени към телевизора, а той пък по неписано правило е поставен върху холната секция.

Понеже съвременните телевизори са с възможност за монтаж директно на стената то едни от най-популярните и купувани секции от Лени Стил са TV модулите. Те представляват изключително семпъл вариант, който играе ролята на завършващ и оформящ цялостната концепция на хола елемент. Независимо, че всъщност ТВ модулите се състоят де факто от един или най –много два детайла те са доста ефективни и елегантни решения за обзавеждане на дневната. Няма как да не отбележим и това, че подобни холни секции всъщност са толкова адаптивни, че намират своето местенце в спални и дори при организирането на детската стая. Така идеята да си купите вариант секция от колекцията на един от доказаните производители на качествено обзавеждане у нас Лени Стил, всъщност се превръща в невероятна възможност за създаване на уютна домашна обстановка.

Освен модулите, за които говорихме към холните секции се отнасят и такива, които са доста разчупени и въздушни като модели. При тях отново акцента е към ниската мебел, която е поставена на пода, а непосредствено едно ниво над детайла е позициониран телевизора. Тук обаче има и други акценти като кутии, рафтове, колони. Идеята е ако помещението е по-голямо да се постави такава мебел, която да запълни и да направи по-приятно изглеждащо пространството. Ако имате хубав, голям хол и сте избрали модерна гарнитура от мека мебел, то няма как да поставите просто един ТВ модул и да очаквате, че сте си свършили перфектно задължението по обзавеждането. Изберете си нещо наистина красиво, а в онлайн магазина на ЛениСтил определено има с какво да декорирате и запълните тази празнина. Холните мебели в тази категория продукти наистина са впечатляващи със своя дизайн. Ако сте традиционалисти и предпочитате по-класическите форми, без разни префърцунени декорации, стъкларии и и осветление то можете да заложите на колекцията „ City“, която наистина се отличава с изтънченост и индивидуален вкус. Другата важна характеристика на мебелите на лени стил е в тяхното модерно излъчване. Онези от Вас,които държат да са в крак с тенденциите на пазара винаги могат да си сверят часовника с новостите при холните секции като посетят платформата на ЛениСтил. а днес наистина се наблюдава една тенденция българина да подменя мебелировката си в доста по-кратък срок от обичайното (двадесетина години), което на практика показва, че вече е по-отворен към новостите, предлагани на пазара и иновациите при механизми, модели и други. Всяко поколение си има своите предпочитания дори към секциите, които поставя в хола. И ако нашите предци са били силно привързани към вещите си и са ги пазили дори за да ги предадат на своите деца за ползване, то днес тенденцията наистина е коренно различна. Младите семейства са по-склонни често да променят интериора у дома. Тъй като на пазара непрекъснато излизат нови  и нови неща то определено можем да кажем, че именно иновациите са онези акценти, които допринасят за нашето удобство и комфорт. Затова не е изненада, че една мебел може да бъде заменена с друга от същата категория не защото вече е износена, стара и похабена, а причината да бъде друга – излязла е от мода. В даден момент дори не се замислят, че обзавеждането е почти ново, просто си избират нова секция от каталога на Лени Стил и си я поръчват. Наистина съвременния човек не се чувства привързан към вещите си. те са просто ресурс, който му служи и ако се появи нещо по-добро, ново и функционално то не никакъв проблем да предприеме стъпка към замяната на старата с нова мебел.

А стаята за гости е една от най-дълго време обитаваните от хората в домакинството. Това предполага и оформлението да бъде достатъчно приемливо, спокойно и вдъхновяващо. Всеки би искал да живее в прекрасен дом, със стилни нови мебели, които да красят интериора. А днес това е възможно за осъществяване достатъчно лесно  и бързо. Избирате си производител или търговец, който разполага с платформа за поръчване онлайн и го правите. Няма нужда от специални правила, с които да се съобразявате, а се водите единствено от своите идеи, виждане и цена, която да можете да платите. От Вас идеите, от ЛениСтил получавате реализирането им.

 

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org