Възхитителни снимки в движение: Ето как да уловите невидимата красота и да я превърнете в ефект с професионален фотоапарат

Бизнес

Фотографското изкуство ни предоставя повече възможности, отколкото предполагаме, които можем да открием с подходящата техника

Картината, застинала пред нас на снимката, всъщност е в движение. И вие може да уловите това движение с помощта на рационалната покупка на професионален фотоапарат. Важно е да познавате отблизо техниката си, нейната функционалност и да позволите на невидимата красота да се превърне в ефект върху крайния продукт.

За опитните майстори в изкуството на заснемане вече не е предизвикателство да запечатват определен момент в „замразено“ състояние. Те усърдно употребяват интересни похвати, за да придадат усещане за движение и скорост.

Ето как може да почерпите вдъхновение от тях. 0

Скоростта на затвора

Времето, през което затворът на апарата е отворен, е някакви части от секундата. Ще искате да сте сигурни, че обектът е хванат, а затворът да бъде отворен за много кратко време. Може да създадете творческо размазване, като удължите времето, през което е отворен затворът.

Разбира се, най-удачно е да направите тестове на скоростта на затвора, докато отриете опцията, работеща идеално за вас.

Размазване на движението

Ще обърнем специално внимание на този резултат върху снимките, тъй като той е особено любопитен и променя гледната точка.

Скоростта на движещия обект ще определи скоростта на затвора – това вече го имате предвид. Понякога ярката дневна светлина може да се окаже препятствие да се постигне достатъчно ниска скорост на затвора, за да се стигне до размазване на движението в кадрите. Това се предотвратява с използването на филтър към обектива, за да се намали количеството светлина, попадаща върху сензора.

Съхранете за спомен светлината

Несъмнено светлината е основен фактор във фотографията, а когато е вечер, може да си съхраним за спомен следите от нея.

Преминаващите превозни средства предлагат чудесна сцена, за да придадете усещане за движение. Помислете как да стабилизирате фотоапарата, за предпочитане е той да е на здрава опора или на статив.

Може да се доверите и на светкавицата за осветяване на автомобилите, така че да допринесе повече към уловените светлинни следи. Светкавицата трябва да се задейства в края на експонацията, а не в началото.     

Панорамиране

Става дума за завъртането от неподвижна позиция, което наподобява движението на човек, когато завърта главата си отляво надясно. Необходим ви е стабилизатор, ако апаратът разполага с такава опция, защото в противен случай има риск от заклащане и размазване на основния обект. Целта ви е само фонът да се окаже не на фокус, което подчертава динамиката на действието.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org