Все повече потребители гледат филми онлайн

Отмина времето, в което за да гледаш даден филм, ти трябва половин час време, за да го изтеглиш, да си пиготвиш пуканките и да започнеш самото гледане.

Днес, през 2020 година, все повече потребители предпочитат платформите за онлайн гледане на филми.

Такива вече има и вградени в смарт телевизорите.

Естествено, много хора гледат филми онлайн, директно чрез сайтове.

Ако приемем, че сте като повечето наши сънародници, изкарващи си прехраната зад граница, то подобни платформи за гледане на филми са просто задължителни. Vsi4kifilmi.com е сайт, който позволява да гледате добри филми онлайн, от чужбина. Вярно е, качеството при платформите онлайн не е същото, като на киното, но пак стават за гледане.

Един сериозен въпрос ще дискутираме сега, а именно – онлайн ли да гледаме даден филм, или да се насладим на него, посещавайки модерно кино?

Както вече знаете, онлайн филмите станаха често срещани в Интернет, но най-често тези филми са с лошо качество или с лош превод. Затова мисля, че много от вас избират: Филми онлайн или гледане в киносалон. В тази статия ще разгледаме плюсовете и минусите на всяка от тези опции.
Едно от основните предимства на филмите онайн е, че гледането е безплатно в удобния ви апартамент. Но както знаете, филмите, когаот са с лошо качество, губят своя чар, а още по-лошото е това и с лош превод. И това е основният минус на онлайн филмите. Онлайн филмите се показват във формат flv, оттук и тяхното качество спада. Има и онлайн филми във формат DivX, той вече е с по-добро качество, но човек с ниска скорост на интернет ще гледа филм онлайн в този формат. Друг основен плюс на филмите онлайн е, че те са безплатни, и новите филми излизат в мрежата сравнително бързо.
Сега да поговорим за кината. Всички обичаме да ходим на кино, на голям екран, съраунд звук, но трябва да платим за това удоволствие. Средната цена на билета е от 8-10 лева (може би в някои градове и повече). Основното предимство на киното е големият екран и съраунд звук, който всъщност привлича посетителите към него
Така че да обобщим:
Плюсове на филмите онлайн:

 • Свободни за гледане.
 • Удобство – от вкъщи могат да се гледат.
  Минуси:
 • Лошо качество.
 • Имате нужда от добър интернет
  Плюсове на киносалоните:
 • голям екран
 • съраунд звук
 • новини от света на киното
  Минуси:
 • трябва да платите
 • ще ви трябва компания
  От горното, мисля, че можете сами да направите заключение, но ние Ви препоръчваме любимите и най-чакани филми да гледате на голям екран, т.е. на кино.

Който и тип гледане на филми да предпочетете, трябва да обобщим и нещо друго, българското родно кино също създава добри продукции. Насочете вниманието към него, но задължително, посещавайки киното, за да можем да подкрепим издателите на филмите. Сами се досещате, че подобно интелектуално действие, каквото е създаването на филм, се реализира с огромен бюджет, а основно продажбата на билети от кината придават възвръщаемост, което автоматично означава, че трябва да гледаме все по-често филми на кино.

Няма как да не споменем и за тези от Вас, които нямат финансовата възможност. Колкото и странно да Ви звучи, има и такива читатели на Topbg.org, които нямат пари за кино. Но това съвсем не означава, че трябва да се лишат от гледане на филми. Естествено, икономическото състояние в страната ни предразполага за гледане на филми онлайн, ако бяхме по-добре развити, всеки би си плащал, дори от вкъщи, за да гледа филми. Да се надяваме, че България ще се подобри и всички с удоволстиве ще плащаме за новите платформи, предлагащи гледане на филми онлайн.

Оцени тази статия