Вижте с колко точно се очаква да скочат цените на имотите у нас през тази година

През близките няколко години в страната се наблюдава около 10% среден годишен ръст на цените за недвижимо имущество, като бъдещите очаквания на специалистите са той да се покачи до 12%. Така например, изискваните цени за жилищни места в центъра на столицата, които не са подлагани на ремонтни дейности, каквито са шпакловка на стени и замазката, например, към този момент вървят на пазара около 1000 и 1600 евро за 1 квадратен метър.

Разбира се, че съществуват и редица добри оферти, а също така и съвсем реални бизнес сделки, равняващи се на около 2000 евро за 1 квадратен метър имот, който обаче се намира в значително по-добро състояние и е претърпял най-основните строителни дейности. Именно поради тази причина, изцяло благодарение на забелязаното през последните няколко години  значително подобрение на качеството на предлаганата замазка и шпакловка в София, все по-голям брой потребители на жилища споделят, че предпочитат да закупят завършен имот, при който няма да се налага да търсят фирми с изгодни цени за шпакловане на стени, тъй като не всяко домакинство има уменията да извърши самостоятелно шпакловка в София. От друга страна обаче, на пазара има и такъв тип купувачи на недвижимо имущество, които водени от спада на цените за шпакловка решават, че за тях е по-изгодно да направят покупка на не толкова завършен имот, и сами да се справят с шпакловката на стени и по-нататъшното извозване на строителните отпадъци, които без съмнение остават след всеки ремонт у дома.

Що се касае за луксозните жилища, то там несъмнено е налице много по-осезаемо увеличаване на цените, но според брокери подобни големи имоти се продават по-бавно и на по-ниска цена заради продължителното им задържане. Всеки потребител, който се е сдобил с луксозно голямо жилище и планира да проведе ремонт в него трябва да е наясно, че в такъв случай ще бъде задължително използването на услуги, като извозване на строителни отпадъци към специализирани контейнери за строителни отпадъци в София, тъй като самостоятелното разчистване на тежки отпадъци може да повреди чисто новата сграда, в която се намира въпросния дом. Независимо дали ще извършвате шпакловка на стени или пък лека замазка, все по-честа практика в столицата е именно ползването на контейнери под наем в София.

 

 

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org