Вижте как да постигнете индивидуалност в интериорен дизайн

Ежедневно попадаме на интересни статии и не чак толкова, които са творби на хора, които по някакъв начин са обвързани с интериорния дизайн. Ясно е, че всеки от тях съвети, които или е заучил по време на образованието си или пък практиката го е насочила към тях. Но дали можем да се доверим на тези хора и знаем ли изобщо как един интериорен дизайнер би повлиял на дома ни? В тази статия ще се опитаме да надникнем в техните умни главици, за да разберем как точно те се вдъхновяват и дали тези идеи могат да бъдат полезни именно на нас самите.

Не бива да гледаме на човека, който се опитва да подреди дома ни по най-съвършения начин, като на „Внимание! Зло куче!“. Естествено, че като всеки човек и интериорните дизайнери си имат своите странности ( при някои те са в повече), но пък тяхната роля е да се стремят именно към една перфектност и индивидуалност. Несъмнено тяхната суетност е подчертана от стайлинга им. Те трябва да бъдат такива, затова не си правете прибързани изводи от начина, по който изглеждат. В повечето случаи тяхната артистичност е една идея по –подчертана и това може би малко плаши хората, които държат на класическия интериорен дизайн. Леко стресиращо им действат екстравагантните панталони и тиранти, но като и да е! Важно е жилището да е изрисувано уникално, а това дали човекът с идеите изглежда като аристократ с джобен часовник или хипи със скъсани джинси не е повод за притеснение.

Интериорния дизайн е криворазбран от много хора. За тях може би пребоядисването на стените или покупката на нова мебел е достатъчно за да придобие жилището някаква що годе добра визия и стил. Това обаче е абсолютна обида за творците, които изразяват своите позиции с дори най-елементарната аранжировка и декорация на дадено помещение. Дизайнерите търсят и се стремят към артистичното и това прави наистина един дом уникален. Ако търсите ефекта „Уау“ то именно това са хората, които сто процента ще го постигнат.

За съжаление българина е човек, който непрекъснато се бори с някакви съмнения, изпада в мании, че го лъжат и, че всички така наречени специалисти в областта си са некадърници. Ако и Вие сте от тези хора то със сигурност вече знаем как изглежда дома Ви – абсолютно скучен и еднообразен. Трябва да се научим да преодолеем собствените си стоп бариери и да постигнем баланса, който търсим в интериора. Дали сте креативни и мислите като артистичните дизайнери или пък сте от хората, които нямат виждане по въпроса и търсят чужда намеса е без значение. Стремежа е един и той е постигането на съвършен интериор, който да гали сетивата Ви, да очарова и вдъхновява.  Можете да посетите категорията в chuime.bg за дома . Там ще намерите много идеи, както за вашият дом, така и за вашият интериор и обзавеждане. Не ги пропускайте.

С уважение, от Екипа

 

Оцени тази статия