Недостатъците на град Банско в очите на чужденците

Visit Bansko Маркетинг

Банско – зимният курорт номер 1 на България

Днес, за разлика от други пъти, в които хвалим Банско, ще споделим някои от недостатъците на зимен курорт номер 1 в България.

Много чужденци смятат, че липсата на градски транспорт е нещо кофти, нещо, което създава затруднения. Без кола е трудно да се отиде някъде около града.

Презастрояването в Банско някак също почва да дразни. Поне на това мнение са много туристи.

Цените и прецакването на чужденци, когато дойде ред на плащане на сметка много притесняват гости на града.

Бизнесът в Банско е много добре развит, но само 2-3 месеца в годината. През останалото време нещата не са много окей, но във времето, през годините, се смята, че Банско ще бъде дестинация, която и през лятото да привлича много туристи.

Естествено, има и положителни страни, няма как да не включим тях. Освен да карарте ски, в Банско можете да се насладите на много красиви места.

Градът е разделен на старо Банско – има добре запазени граждански сгради от 17-19 век за особеностите на архитектурата. Е, много цветно, сладко и уютно е, определено.

Главната парти улица в Банско е ул. Пирин и на нея има много механи (заведения), магазини, сувенирни, табаци др.
Баркерите често стоят близо до механиците и много активно предлагат да влезнете на топло в уютна механа и да се почерпите чаша греано вино.

Често чужденците биват впечатлявани с жив огън, запален в камините, както и с печенето на агне на шиш. Често присъства и музика на живо, особено през почивните дни и по време на празниците, което също е атракция за чужденците.

Оставете коментар и Вие, с отзиви, мнения и впечатления от красивото градче – Банско.

За финал, няколко снимки на град Банско :

Град Банско – църквата “Света Троица” Bansko
Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org