Видове мъжки ръкавици

rukaviciРъкавиците са били на разположение на човека още преди много векове и обикновено се носят като аксесоар на ръката. Не е нужно да се обяснява как работят, но ако не сте запознати с тяхната употреба, ще разберете, до края на това ръководство.
Един стил, който се различава е ръкавицата, която се използва предимно за защита от атмосферните влияния. Друг вариант е без пръсти, която е точно това, което звучи. И накрая, има специални ръкавици, които разполагат с един голям отвор за всички пръсти, включително палеца. В тези конкретни редове, ние ще се съсредоточим върху традиционната ръкавица, която има пет отделни отделения, по един за всеки пръст и, разбира се за палеца.
Ръкавиците се използват основно за защита на ръката и нейните пръсти. Дали това е от студеното време, отломки, триене, зарази, химикали и т.н. Ръкавиците се използват по най-различни начини, включително и просто като моден аксесоар.
Има спортни ръкавици, работни ръкавици, както и модни ръкавици, да не говорим за различни други видове. Лекарите използват ръкавици за еднократна употреба за защита на себе си и своите пациенти. Пожарникарите използват предпазни ръкавици, за да се предотвратят изгаряния. Точно както те се нуждаят от тях за защита, така професионалните спортисти като боксьори, борци, бейзболни играчи също изполват разновидност на ръкавиците. Изработени са от широк спектър от материали, които могат да бъдат: кожа, гума, латекс, плат, вълна и дори метал. Дори астронавтите, които пътуват в космоса използват специални ръкавици за предпазване на ръцете си.

Видове Ръкавици
Има толкова много видове ръкавици, носени от мъже и фокусирането върху всеки един от тях ще отнеме часове, дори и дни.
Тук са само някои от видовете ръкавици, които носим днес:
Зимни ръкавици
Специално проектирана да издържа на студ, а понякога и влага, тези ръкавици варират от спортни стилове за спортисти и младежи до красивите изработени от кашмир ръкавици, чудесно допълнение за всеки бизнес костюм. Ръкавиците за зимните дейности варират в качество и устойчивост, някои осигуряват достатъчно топлина на хладно и не позволяват студения ден да помрачи плановете ни за разходка.

Спортни ръкавици
Тази категория включва боксови ръкавици, ръкавици за голф, бейзболни ръкавици с един пръст и други. Целта на тези ръкавици е да се осигури защита при различни ситуации триене, износване, разкъсване и удари. Те могат също така да бъдат проектирани да осигуряват сцепление, както е в случая при скалното катерене и ръкавици за голф.

Вечерни ръкавици

Често изработени от велур, сатен, коприна, памук, лен и различни други материали, истинските вечерни ръкавици са изработени от кожа. В идеалния случай, те са без подплата, за да получите по-елегантна форма. Те се носят при официални събития в унисон с всичко, от смокинга до обувките. Някои мъже, които участват в организирани срещи, като масоните носят такива ръкавици, които са показателни за тяхното състояние, в рамките на организацията. Когато носите бели ръкавици с вечерното си облекло, се уверете, че ги сваляте, когато ядете, защото тяхното оставане върху ръцете ви би било гаф.

Дневни ръкавици

Често, изработени от висококачествени велур или кожа, те са тънки, плътно прилепващи ръкавици, носени от мъже, които да допълнят бизнес облекло им, носено през деня. Докато те не са често наблюдавани през летните месеци, а са особено носени през есента, когато не е достатъчно студено за зимни ръкавици, но има лек хлад във въздуха. Други хора също ще изберат да ги носят, когато имат опасения за микроби, като например тези, които пътуват с обществен транспорт.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Видове мъжки ръкавици, 4.5 out of 5 based on 2 ratings