Видове кафе машини

Покупка на кафе машина - какво трбва да знаем Бизнес

Всеки любител на кафе, който консумира по повече от едно кафе на ден, има своя любима кафе машина. Със сигурност, преди човек да се спре на определен вид, пробва различни напитки, направени с различни машини. Това коства не малко пари и време, но в крайна сметка си заслужава. За тези, които нямат нито толкова време, нито толкова пари за влагане в избор на кафе машина на принципа „проба- грешка”, ето кои са различните видове кафе машини.

Еспресо машина

Еспресо машините са най- често и най- много използваните машини в света. Създадени и използвани масово за пръв път в Италия, те са вечната класика. Еспресо машините позволяват избор и контрол на вида, интензитета, дължината, вкуса и аромата на кафето. Те са чудесен избор за хората, които желаят да експериментират със своите вкусове и желания. Те се разделят на няколко основни категории. Първият вид са ръчните еспресо машини, при които кафето се прави с помощта на лост или ръчна помпа, прокарващи горещата вода през цедка, в която ръчно се зарежда и кафето. Вторият вид са полуавтоматичните, при които се задава смилането на кафе, след което се задейства започване на направата на кафето. Процесът се контролира изцяло от човек. Третият вид са автоматичните еспресо машини, при които дължината и вида на кафето се задават автоматично с програма. Необходимо е единствено да се стартира процеса на правене на кафе, а машината сама спира, когато всичко е готово.

Кафе машина с капсули

Машините с капсули са едни от най- практичните и удобни, тъй като единствено се иска поставяне на капсулата в гнездото, направа на кафето и отстраняване на капсулата- всичко се случва бързо и най- важното, чисто. Машините с капсули поставят някои ограничения, като изборът на вкусови комбинации на кафето, тъй като те са предварително заложени.

Кафе машини за шварц кафе

Кафе машините за шварц кафе са едни от най- старите и добре познати машини. Те дават отлични възможности за различни комбинации на видове кафе. Кафето в такава машина е с по- слаб интензитет. Принципът на действие е елементарен- в хартиен филтър в специално отделение на машината се изсипва кафе, през което преминава гореща вода и се получава кафе. Едно от неудобставата на тези машини е, непрекъснатата нужда от използване на хартиени филтри и редовно почистване на гнездото.

Кубинска кафеварка

Кубинската кафеварка е изключително практичен уред за направа на кафе. Не може съвсем да се причисли към машините, но е по- скоро съвместима с това определение, отколкото с друго. Така наречената «кубинка» работи на принципа на приготвяне на чай. Кафеварката най- общо се състои от три части. В долната част, която има клапан за налягане се слага вода. В средната част се поставя смляно кафе. В горната част се събира вече готовото кафе. Кафеварката се поставя върху котлон, загрят на достатъчно висока степен. Когато водата в долната част кипне, процесът се активира и скоро от най- горната част започва да тече кафе.

Без значение кой вид кафемашина избере човек, важните фактори за наситения и добър вкус на кафето са няколко: поддръжка и чистота на машината, вида на използваното кафе и качеството на водата, която се използва с машината.

Оцени тази статия