уроци по професионален грим

Лайфстайл

Уроци по грим или как да изгеждате по-добре, чрез професионален грим


Както знаете, изкуството на грима е цяла наука. Има много неща, които можете да направите с грима:

можете да подчертаете красотата на лицето;
коригирайте несъвършенствата на лицето;
подобряване на визуалното възприятие на чертите на лицето;
напълно можете да променете лицето;
можете да направите очите си изразително красиви;
промяна на формата на очната секция;
правят устните чувствени и наситени;
стесни достатъчно широко лице;
визуално разширяване на твърде тясно лице и т.н.


Този списък може да се продължи безкрайно, обаче по-важното е какви резултати може да се постигне с грим.

Компетентно направеният грим е възхитителен и, напротив, изпълнен неумело и безвкусно, причинява неприятно усещане.

Начинът на нанасяне на грим е отделен въпрос и той е свързан повече с техниките за гримиране. Това е като да нанесете сенки за очи или очна линия и т.н. Да, техническите аспекти на грима са един от важните аспекти на изкуството . Притежаването на техника на висок грим със сигурност е много ценно качество, но не дава пълна представа за визуалната страна.

Изучаването на гримирането е като изучаването на изкуство, трябва да учиш и да разглеждаш различни примери, да се учиш от творбите на известни гримьори. Колкото повече разглеждате снимките за грим, толкова по-добре. В процеса на гледане обърнете внимание на комбинацията от цветове на сенките, кои нюанси на червилото са подходящи и кои не, и т.н.

Съвсем не е лоша идеята и да посетите професионален курс по гримиране. В резултат на това ще започнете да експериментирате, да изпробвате различни комбинации от нюанси на сенките, да изберете тези, които са по-подходящи за определена обстановка, за дневен или вечерен грим и понякога просто да повтаряте това, което другите са направили.

Богата селекция от опции ще ви помогне да оформите собственото си въображение и ще ви подтикне към смели експерименти в тази интересна област, а техниката на приложение е много по-лесна за научаване и може би дори ще създадете своя собствена. Кой знае, може би скритият уникален талант на майстора гримьор ще се събуди във вас.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org