Топ 5 най-добри детектори за злато

Интернет

Кой не иска да намира злато и да притежава различни накити от този метал? Днес пазарът изобилства от детектори за злато, което малко или много обърква купувачите. В тази статия събрахме ТОП 5 от най-добрите професионални металдетектори и ще ви ги представим накратко. Ще разберете разликата между отделните видове и кои са особеностите при избора според експертите на онлайн магазин Ishop.bg?

Какво е характерно за детекторите за злато

Като цяло всички металотърсачи могат да откриват златни находки, но обичайните (за земни метали) са насочени към ювелирното, а професионалните – към природното. И все пак какви са разликите? Детекторите за земни метали са предназначени за откриване на монети и бижута, а специализираните намират самородно злато. Първите добре разграничават отделните видове метали, а вторите – не. Първите работят на честоти около 7 kHz, а вторите са в диапазона от 18 kHz.

Какъв да изберете

След като вече знаете разликите между обичайните и тези за търсене на скъпоценни метали, трябва да знаете как да изберете правилния и на какви особености да обърнете внимание. Необходимо е да акцентирате върху добрата дискриминация. Постоянното откриване и сигнализиране за капачки от бутилки, парчета фолио, кенчета от бира ще забави процеса. Разнообразието от индикации за открита находка също е добър вариант (звукови, визуални, графични). Това ще ви помогне да не пропуснете нещо дори и ако се разсеете за момент.

Възможността за разграничаване на целите ще вие от помощ при търсенето, защото пръстенът може да се намира под ръждясал предмет и машината да не го забележи. Добър вариант при избора на детектор за злато е той да работи в диапазона на високите честоти от 8 до 18 kHz. Те позволяват по-доброто откриване на високопроводими метали, каквито са златото и среброто.

Кои са топ 5 най-добри детектори за злато

Преди да купите своя нов уред, задължително вижте класираните в топ 5:

  • Tesoro Compadre – изключително лесен за използване и управление детектор, поради наличието само на един бутон. С него ще се справи дори и дете! Той е изключително ефективен при своята работа и позволява откриване на накити и бижута на плажа, в парка или на сметището;
  • White’s Treasure Pro – притежава допълнителна опция за търсене на цел и автоматично разпознава състава на почвата. Има LCD подсветка и подобрена многоканална звукова сигнализация;
  • XP Gold Maxx Power – основен акцент в разработването на този детектор е неговата висока чувствителност. Дори да бъде открит и малък златен къс уредът ще ви сигнализира веднага. Приборът реагира мигновено, а индикацията е ясна и отчетлива, така че няма опасност от пропуск дори и при работа в по-шумна среда;
  • Minelab X-Terra 705 – отличава се с наличието на три честоти за откриване: 3 kHz, 7.5 kHz и 18.75 kHz. Това прави устройството изключително мощно и прецизно в своята работа. Може да открива както големи златни предмети, така и малки накити. Има отлична дискриминация и разграничава отделните обекти;
  • XP Deus – един от най-мощните детектори за откриване на ювелирни изделия. Този апарат е безжичен и процесът по търсене и намиране на златни находки е лесен и забавен. Сигналът се предава безжично и същевременно е изключително точен. Отличава се с висока дискриминация и невероятна скорост за възстановяване. Притежава четири честоти на откриване: 4, 8, 12 и 18 kHz. Последните две опции са подходящи за скъпоценни метали и бижута.

Откъде да започнете с търсенето на злато

Най-подходящите места за начало са плажовете. Плажуващите постоянно губят вещи, сред които са и различните видове златни накити. В близост до населените места почти винаги има водоеми с пясъчна зона, където могат да се намерят различни скъпоценности, изхвърлени преди това от водата в пясъка.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org