Тънкостите на вкусното барбекю

Времето вече е идеално за барбекю.

Вкусната храна и нейното приготвяне крият своите особености, но когато имаме съчетанието от вкусна храна, хубава природа, приятни хора около нас, то няма предпоставки за лоши мигове и моменти, а точно напротив – смятаме, че миговете биха били незабравими.

Вече настъпи сезонът на топлите месеци, което означава, че по-често Природата ни дарява с топли вечери, подходящи за хранене на открито, за семейни срещи, за парти около скарата.

Истината е, че много хора, не си дават сметка, че барбекюто крие редица тънкости и специфики, и за да се получи безупречно, се изискват поне елементарни познаният.

Като започнем от въглищата, които да поставите под месото, и стигнем до посудата, която трябва да  е пригодена за специални поводи, можем да кажем, че барбекюто не е толкова лесно, колкото на пръв поглед изглежда.

Поставянето на месото над жарта също е специфично и си има правила. Повечето готвачи и специалисти знаят на колко сантиметра разстояние трябва да е месото от жарта, за да се изпече по безупречен начин.

След ключовите етапи за перфектното барбекю са:

  • Подготовката на самата скара
  • Покупката на свежо месо
  • Сосовете
  • Подправките
  • Кулинарните рецепти

В интернет пространството има редица кулинарни рецепти, предназначени специално за барбекю, като нашата идея е да се запознаете предварително, да отделите внимание, преди самия ден, който е отреден за парти на открито.

Съветът ни е да подходите сериозно към предстоящото барбекю, за да не разочаровате най-близките си , с некачествена продукция, лоши емоции и най-вече да сте уверени самите Вие, че сте организирали вълшебна вечер, изпълнена с незабравими мигове.

Имайте напредвид, че от Вас зависи, дали познатите и приятелите ще пожелаят събитието да се повтори, или най-учтиво ще Ви помолят следващото парти да е на гости на друг приятел от компанията.

 

Зелени пресни зеленчуци, червено вино, пита хляб – това е една от ТОП гарнитурите  за готовото барбекю.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org