Тенденции при настилките за баня за 2022 г.

Дом и семейство

В тази статия сме обърнали внимание на няколко тенденции в подовите настилки за баня, които вероятно ще се срещат навсякъде през следващите няколко години. Тези тенденции варират от широки дъски до матови покрития, от телена четка до ръчно изстъргани подове. Има и много други тенденции, които можете да изпробвате – от текстурирани повърхности до ламинати с дървесен вид.

Широки дъски

Що се отнася до тенденциите при подовите настилки, широките дъски са тук и ще продължат да набират популярност през следващото десетилетие. Тези подови настилки предлагат отворено усещане и подчертават простотата и стила, като същевременно отговарят на тенденцията за минимализъм и рустикална естетика. В резултат на това те ще останат популярни през следващите десетилетия. Те са класически стил, който ще продължи да бъде популярен във всяка стая. Този стил, би се съчетавал добре с подходяща конзолна тоалетна чиния и няколко интересни аксесоари за баня. Винаги е в плюс да изберете такава, която да отговаря на цветовете, които сте избрали веч, както и подходящ дизайн. Разгледайте по-подробно в онлайн магазините, където ще откриете различни модели.

Tенденцията се предлага и при различни видове подови настилки, включително ламинат и керамични плочки. Дървените подове са изключително гъвкави и водоустойчиви, което ги прави чудесен вариант за бани. Те са популярни и сред по-младите и по-утвърдените собственици на жилища. Можете да намерите тези видове подове във всеки водоустойчив материал, например плочки или твърда дървесина. Всеки от тези материали предлага различен набор от предимства.

Матови подове

Най-тъмната от всички тенденции в банята сега навлиза в подовете и стените. Този тъмен цвят досега се наблюдаваше при открояващите се приспособления, като например матовочерните вани, но скоро ще бъде доминираща тенденция за цялото помещение. С комбинацията си от блестящи златни арматури и покрития, матовите подове със сигурност ще изглеждат изключително добре.

Матовите подове се поддържат по-лесно от лъскавите, така че няма да се притеснявате за следи от вода или петна. Освен това ниският им блясък позволява на пространството да има изискан, но сдържан вид.

Ръчно сковани подове

Ръчношлифованите подове са друг вариант на подова настилка, който изглежда уникално и скъпо. Външният вид на изтърканите подове често се бърка с ръчно остъргания. При този вид се виждат умишлени драскотини по повърхността на дървото. На пода могат да се видят и възли и червеи. Деформираният под е идеален за бани с рустикален селски стил. Той се съчетава добре и с класическа вана. В зависимост от темата на дизайна този стил може да изглежда изтънчен или обикновен.

Светлите нюанси на каменните настилки са друг модерен избор за бани. В допълнение към неутралните тонове, можете да смесвате и съчетавате каменни плочки с топли цветове, за да придадете на пространството си съвременен облик.

Подове с телена четка

Ако търсите тенденция за подова настилка в банята през 2022 г., телено матираните подове са отличен избор. Тези подове се отличават с гравирана текстура, която подчертава естествената дървесна текстура. Докато изтърканата дървесина изглежда рустикално, подовете с телена четка могат лесно да се почистват и ще скрият следите от ежедневното износване. Подовете с телена четка са чудесен вариант, ако искате да придадете характер на банята си без много разходи.

Геометричните плочки са на мода в тенденциите при подовите настилки за баня и могат да се намерят в различни форми, шарки и цветове. Те придават на баните луксозен вид, особено ако са съчетани с подходяща цветова схема. Някои тенденции за 2022 г. включват шестоъгълни и кръгли плочки. Тези модели съчетават класически камък със съвременен дизайн, за да създадат елегантен външен вид. Плочките в тези модели могат да варират в цветови диапазон от бяло и черно до голямо разнообразие от цветове и шарки.

Шахматни модели

Втората вълна на скейт музиката вкара на мода шарките от шахматна дъска. За да създадете тази шарка, ще са ви необходими боя с полугланцово или латексово покритие, линийка с прав край и малък гъбест валяк. За да създадете шахматна шарка върху подове от твърда дървесина, използвайте два допълващи се нюанса боя. Оставете пода да изсъхне, преди да нанесете втори слой от по-светлия цвят.

Ако искате банята ви да бъде непреходна и класическа, шарките могат да бъдат най-добрият избор. Тези класически подови плочки се комбинират добре с други шарки, като например плочки от метрото или камък. Шахматните шарки на плочките ще подхождат и на съвременна баня, като бихте могли да ги комбинирате и с различни други стилове.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org