Тайната за перфектна кожа

При много жени възникват проблеми с кожата, които с възрастта стават все повече. Стареенето на клетките е проблем не само при дамите над 30 години, но и при много млади момичета. Каква е тайната на перфектната кожа?

Първото и основно правило за нейния идеален вид е правилното почистване, което не всички жени владеят. Някои от тях използват сапун за отстраняване на грима, други употребяват тоалетно мляко за тази цел, трети въобще не обръщат внимание на този момент. Измиването с вода и сапун изсушава кожата, отнема нейния жизнен вид. Дори и след това да се нанесе крем, той няма да възстанови предишното и състояние.
Тоалетното мляко, макар и щадящ способ за отстраняване на грима, само го разнася по цялото лице. Ако се предпочита тоалетно мляко, то след него е нужно да се използва подходящ лосион за лице или минерална вода. Така ще се постигне цялостно и пълно почистване на кожата.

Следващото правило за перфектна кожа е гимнастиката. Много жени поддържат фигурата си с гимнастика, с посещения на фитнес и спортни зали. А забравят лицето, което също има мускули, подлежащи на тренировки. Заниманията с фейсбилдинг веднъж или два пъти на ден ще помогне за запазването на красотата , младостта и еластичността на кожата. Комплексът от упражнения я тонизира, подобрява нейното кръвообращение, възвръща блясъка и.

Заключителното правило за постигане на идеална кожа е хидратацията. Животът ни е толкова динамичен, така напрегнат, че не винаги можем да си позволим дори пет минути дневно да се отпуснем и да починем, да релаксираме. Този бесен ритъм на живот, неправилното хранене, постоянният стрес, който ни съпътства – всичко се отразява върху организма ни като цяло. Кожата ни изсъхва и се напуква, макар и невидимо. Необходимо е да се закупи от аптеката термална вода, с която да се пръска често лицето през деня. Тя не разваля грима и го овлажнява .

Правилната грижа за кожата позволява на всяка жена да съхрани дълги години своята младост и привлекателност.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org