Тай Чи – лечение чрез движение и медитация

Когато говорим за Тай Чи, можем да кажем, че това е медитация в движение. Можем още да го определим като лечение чрез движение и медитация.

Какво е равновесие?
Равновесието е синтез на всички останали качества, следователно е най-високото качество на духа. Има пряка връзка между физическия и вътрешния баланс! Самосъмнението и вътрешният дисбаланс винаги се проявява във външното.

Каква е същността на Тай Чи?
Същността е да балансира потенциалите, сферата на сетивното и логическо възприятие, физическите практики, адаптирани техники на алтайския шаманизъм, използването на които в градски условия помага на човек да излезе в баланс и да придобие различно отношение. , връщайки се към себе си.

На какво се основават практиките на Тай Чи?
Занимавайки се с Тай Чи, ние работим върху формирането на така наречения „мост“ между сферата на усещанията и логиката.
Полукълбите на човешкия мозък работят с различни честоти и са отговорни за различни сфери на живота.Лявото полукълбо е отговорно за логическото възприемане и оценка на постъпващата информация, дясното полукълбо от своя страна е един вид сензор – антена, която възприема информационните потоци и отговаря за сетивното и свръхсетивно възприятие.

Защо Тай Чи?
Изтичането на енергия в съвременния човек е твърде голямо! Енергийният глад, стресът, заседналата работа, колективното безсъзнание и много други фактори водят човек в състояние на външен и вътрешен дисбаланс!
Оттук възниква „синдромът на хроничната умора“ и като следствие от болести и нещастия.
Спокойно сърце, чувства, мисли, спокойно развито тяло и всичките му движения.Връщането към нашия произход, откриване и придобиване на вътрешна сила, реализиране на истинските ни желания – това е, към което се стремим.

В София се предлагат тренировки по Тай Чи. Ако проявите интерес, позвънете на телефон 0889 66 28 43

Важно е да отбележим, че има група за начинаещи, както и група за напреднали.

Тай Чи група за начинаещи в гр. София Неделя 14.30 – 17.30h Регулярна група “Традицията на Тай Чи” в гр. София Неделя 10.00 – 13.00h

Практика за здраве, тонус и антистрес

Тай Дзи Цюан като бойно изкуство за духа и тялото

За напредничавите, търсещи по-високи върхове в живота

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org