Съвременни методи за откриване на течове

Неприятностите с мокри стени, мухъл, плесен и съсипване на мазилката са  резултат на спукани водопроводни тръби. Извършването на ремонтни дейности се оказва единственото спасение, но единствено н.в случаите, в които има яснота къде се намира теча. Не винаги водопроводчиците имат представа къде се намира източника на аварията и откриването му може да се окаже сериозно предизвикателство. Един от традиционните методи е чрез къртене на стени, подове или тавани докато не се открие мястото на дефектиралата тръба. Дали обаче ще сте в състояние да понесете ремонтните дейности, които надхвърлят пределите на нормалното?

Иновативни методи за откриване на течове – революция във водопроводните услуги

Няма как през 21 век отстраняването на скрит теч а премине през разрушителни процеси. Модерните технологии със сигурност са сред най-приемливите варианти, чиито ползи безспорно са в насока минимални разходи, ефективност и бързина при отстраняването на неприятния проблем. Сблъскването са аварии, които са скрити изисква квалифицирана помощ. Ето я причината да се потърси експертен екип в района, в който живеете, който предоставя услугата „откриване  отстраняване на течове без къртене. За целта се прилагат различни техники  и технологии, о една от най-прецизните е с помощна на термокамери. В столицата метода е сред популярните, тъй като клиентите не само си спестяват разходи, но и получават максимално ефективно и бързо откриване на теча, както и неговото отстраняване. Наричат този способ за откриване на ВиК аварии революционен, тъй като действително чрез прилагането на специализираната апаратура се спестяват невероятно много усилия и средства. Отминаха времената, в които се къртеха плочки, стени и се нанасяха огромни материални щети. Сега локализирането и откриване на течове с термокамера София е решението, от което вероятно се нуждае  и вашето домакинство.

Кое прави темокамерите ефективни при откриването на ВиК аварии

Приложението на термокамерите във ВиК сектора определено има широка успеваемост. Успехът на прецизното установяване на мястото на дефекта и спукан водопроводен щранг е с рамките на 97 %, което дава повод да приемем факта, че действително това е сред най-успешните начини за адекватна и бърза реакция при потенциална авария. Неприятностите, които водата може да причини на имуществото ни със сигурност не са от тези, за които сме предварително подготвени и именно поради това е решаващо да се намери екип, който да реагира мигновено и да използва новата технология за диагностициране на аварията, нейното отриване и предприемане на бързото ѝ отстраняване. Знаете ли, че в един столичен квартал на ден се налага да бъдат откривани ВК течове, които касаят спокойствието на  от 100 до около 200 домакинства. Старите инсталации са сред честите причини за появата на аварии от този тип. Наличието на специалисти, които прилагат успешно откриване на течове с термокамера в София е сред водещите търсения във виртуалното пространство и причините за това са вързани с:

  • Доказаната ефективност от метода за намиране на източника на влага;
  • Локализиране на кабели и тръби, които потенциално могат да бъдат повредени при извършването на ремонтните дейности;
  • Анализ на теча и установяване на типа на спукването на тръбата;
  • Предприемане на действия, които са свързани с минимални разходи по отстраняването на теча;
  • Бързина и елиминиране на безцелното къртене, което несъмнено води до сериозни материални щети;
  • От финансова гледна точка работата с термокамери е сред методите, които са най-евтини за домакинството, тъй като отпада нуждата от скъпи ремонти в следствие на къртене.

Решението със скритите течове в София както и останалите райони на страната е чрез използването на термокамери, които показват температурни разлики, невидими за човешкото око. Ролята на съвременната апаратура е да направи диагностика и да локализира източника, който образува влага по стената в банята или кухненската зона. За да бъдат избегнати къртачните работи локализирането на дефектиралата тръба става лесно  и бързо с уред, който спестява страшно много пари и нерви. Освен в жилищните сгради експерти използват термокамерите и при откриване на течове във водопроводната система на столицата, такива между два съседни имота, течове от парни инсталации, фуги, покриви и много други. За София и региона сред утвърдените специалисти по откриване на течове без къртене са ВиК Хелп – професионалистите, които ще ви спестят главоболия и пари.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org