Съвети за избор на плочки в модерна баня

Интериор

Усещането за комфорт в дома ни зависи от персонализирането на всяко от пространствата. И банята не прави изключение. Всъщност може да се окаже, че това е най-подценяваната част от къщата, когато става въпрос за идеи за декорация и дизайн. Но защо да пропускате възможността да превърнете такова полезно помещение като банята в модерно и приветливо място?

Как да модернизирате банята?

Всяка част от къщата ни може да бъде модерна и съвременна, ако извършим частично или цялостно обновяване. Нашата цел е инвестицията да бъде възможно най-ниска, затова като начало предлагаме серия от съвети за постигане на модерна баня с три лесни и прости стъпки:

1.Потърсете привличаща вниманието алтернатива на бялото за малките бани: ярките цветове ще придадат на банята ви по-весел и жизнерадостен характер. Освен това високият контраст ще наруши неутралността на всички елементи на банята.

2.Използвайте естествени материали, за да придадете рустикален стил на облицовката на банята: растенията като декоративен елемент и монтирането на вградени душове и мебели от естествено дърво са сигурен залог.

3.Комбинирайте плочки и тапети: можете да създадете детайли като пана, но се уверете, че тоновете са светли, а шарките са малки, за да придадете на банята си усещане за простор.

Видове плочки според материала, от който са изработени

Плочки за баня

Една от тенденциите, които най-добре успяват да внесат модерност в банята, е декорацията с плочки. Ето защо, ако плочките бъдат избрани за облицовка на банята, трябва да се има предвид, че стилът ще се обуславя от вида на използвания материал:

-Керамика: това е материал, който е изключително устойчив на влага и чиято цена съответства на качеството му. Освен това оцветяването му не се разваля и е много лесно за поддържане: просто го избършете с влажна кърпа и то ще бъде блестящо!

-Камък: гранит, мрамор… са най-добрите материали за придаване на рустикален вид на банята. Тъй като това е тежък материал, трябва предварително да проверите дали стените ще могат да издържат теглото му. Също така, за да предотвратите проникването на влага, трябва внимателно да уплътните плочките. Недостатъкът е високата му цена.

-Порцелан: както и при керамиката, това е материал с висока степен на непропускливост, който е добре устойчив на влага. Благодарение на широката си гама от цветове и дизайни тя придава модерен вид на банята. За разлика от керамиката обаче порцеланът е предназначен за по-взискателни джобове.

-Стъкло: това е материалът, който може да придаде най-иновативен и модерен вид на вашата баня, тъй като е много цветен и лъскав. Той е много устойчив на влага, но от друга страна, е най-скъпият от материалите, които предлагаме.

Както виждате, изборът на вида плочки, който най-добре отговаря на вашите нужди и на стила, който искате да придадете на банята си, не е толкова лесен, колкото изглежда.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org