Съвети за баня в морски стил

Не може да се отрече, че банята е може би най-подходящото интериорно пространство за вътрешна украса в романтичния морски стил. Започвайки с тази тема, не бива да се забравя, че тонът в атмосферата е добре да се зададе на всички компоненти без изключение –  прозорци, стени, таван, под и др.

В този случай е добре да се изберат най-подходящите стени. Например, най-добрият вариант би бил да се инсталират керамични плочки или да се монтира боядисана ламперия. Както могат да изглеждат добре красиви и модерни плочки или речен чакъл,  така може да се заложи и само на боядисване на стените.

При подовите настилки всичко зависи от ефекта, който искате да постигнете. Дървеният под е за предпочитане в интериора на банята в морски стил, а ламинатът може да бъде добра алтернатива. Ако човек желае да създаде настроение в банята, сякаш е на палубата на кораба, то пода трябва да бъде направена от избелени дървени дъски, които сякаш са избелели от водата и солта на океана. Друг вариант е полагането на груби монохромни плочки, които сякаш изложени на допира с корали, камъчета, пясък или черупки изглеждат закалени и износени. По принцип, могат да се използват и други покрития като линолеум, ламинат, а дори и саморазливни подове с 3D-ефект.

Логично е прозорците да бъдат с дървени ролетни щори, подбрани в категорията цвят на естествен плат. Също така, могат да бъдат използвани бамбукови щори и дори нещо по-смело такива, които имитират илюминатори.

 

За баните в крайбрежен стил са подходящи идеално опънатите тавани, което може да придаде много стилен външен вид на интериора. Ако се постави снимка или колекция от снимки с чайки и облаци на мек син фон, банята ще стане особено убедителна, особено ако е декорирана с интериор на кораб или на заведение на брега на морето. Така че ефектът от пресъздаване на усещането, че човек се намира на открито, може да се завърши с таван, текстуриран с вар в бял цвят;

Най-подходящите аксесоари за банята в стила на океана са морски раковини и морски звезди. За допълнителна украса по стените могат да се използват морски черупки, тематични морски картини, рибарска мрежа, барометър, телескоп, корабен волан, декоративна бутилка с бележка, котва, и т.н.

 

Източник: https://banya-bg.com

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org