Струва ли си да инвестираме в алуминиеви щори?

Най-разпространените материали за изработка на качествени и надеждни щори са пвц и алуминий. Естествено по – скъпи са вторите и това се дължи на тяхното дълголетие и устойчивост на всякакви атмосферни влияния. Сами по себе си тези щори могат да бъдат и доста разнообразни като модели.

Представяме вътрешни хоризонтални(известни още като венециански), външни ролетни и фасадни алуминиеви щори цени Бургас. Единствено необходимостта и това каква цена сме готови да заплатим определят вида на щорите.  Ако трябва да се съсредоточим върху предимствата и недостатъците на алуминият като основен материал то тук спорове по отношение на високата му издръжливост няма да има. Основен недостатък на тези за вътрешна употреба е факта, че ако не разполагате с време редовно да ги почиствате те ще съберат доста прах.

Алуминиеви щори за интериор. Тук вариантите са за ламелни щори, които с помощта на ръчен механизъм променят ъгъла на поставяне  и така си осигурявате защита от слънце и навлизане на прекомерно много топлина. Въпреки, че са метани ламелите се нагряват от страната, която е изложена на слънчевите лъчи, но не отдава толкова много топлина в помещението. Така летните дни ще бъдат наистина комфортни и със сигурност ще подпомогнете климатичната система да не работи на максимални обороти. А ето и причината да намалите разходите за енергия. Както споменахме тези щори събират домашен прах, но пък се предлагат на ниска цена и това е мотив да ги притежаваме. Практичните домакини са си намерили начин да се справят с този недостатък на алуминиевите щори. Използвайте приставката на прахосмукачката за по-деликатни места и на по ниски обороти можете да отстраните праха , който се натрупал по ламелите. Операцията не е трудоемка и така винаги ще осигурите на семейството си благоприятна и здравословна среда.

Алуминиевите щори за фасада са на по-високи цени от останалите варианти за слънцезащита. Изключително надеждни и здрави те осигуряват комфортна и спокойна обстановка във вътрешността на дома Ви. освен, че те ни предпазват от топлина и светлина тези алуминиеви модели са изключително практични за употреба и през зимния сезон. Те осигуряват защитна стена , която не позволява на студа да проникне до стъклата на дограмата и така загубата на топлина се елиминира до съвсем минимални стойности. Сигурно си мислите, че цената е твърде висока, но имате предвид, че това е инвестиция, която определено си заслужава да направите. Тези алуминиеви щори се предлагат и в прахово боядисан вариант, като по този начин ще допълните естетиката на фасадата на сградата. Доверете се на ефективната защита на разумна цена.

 

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org