Стъпки по поддръжката на деликатните зони на бебешката кожа

Маркетинг

Поддържането на деликатните зони на бебешката кожа е от съществено значение за осигуряване на комфорт и предотвратяване на раздразнения. В следващите редове ще научите повече за стъпките по поддръжката на бебешката кожа, които трябва да включите в ежедневната си рутина.

Повече по темата споделя екипът на онлайн магазин Sleepy Organic.

Избор на подходящи продукти

На първо място, за да предоставите на вашите деца грижата, от която се нуждаят, за деликатните зони на кожата, трябва да изберете висококачествени, хипоалегенни и подходящи за възрастовата категория продукти. Основните такива, които трябва да присъстват в рутината ви, са:

  1. Мокри кърпи – изберете хипоалергенни мокри кърпи без алкохол, найлони, парфюми и други агресивни съставки, които са нежни към бебешката кожа. Те са отличен избор за бързо и ефективно почистване, особено когато сте навън или на път. Важно е да не изсушават кожата, а да поддържат нейната хидратация.
  2. Памперси и пелени тип гащички – когато избирате памперси, независимо дали сте се насочили към стандартни такива или тип гащички, е да търсите отлична абсорбация, като по този начин гарантирате сухотата и предпазвате от раздразнения.
  3. Еднократни чаршафи – използването на еднократни чаршафи при смяна на памперси може да помогне за запазване на хигиената и предотвратяване на разпространението на микроби.

Правилно третиране на деликатните зони

Вижте основни съвети и стъпки, които е препоръчително да следвате в споменатата от Sleepy Organic последователност.

Измиване на ръцете

Винаги измивайте ръцете си преди да смените памперса на бебето. Това помага за предотвратяване на предаването на бактерии от ръцете към деликатните зони на бебето.

Почистване

Използвайте мокри кърпи или течаща вода за нежно премахване на замърсяванията. Ако сте у дома, можете да използвате и течни сапуни с топла вода за по-дълбоко почистване, след което изплакнете добре с чиста вода.

Подсушаване

Внимателно подсушете кожата на бебето, като избягвате търкането, което може да дразни кожата. Подсушавайте с деликатни и нежни потупвания, използвайки мека кърпа.

Използване на крем за подсичане

Нанесете тънък слой крем за подсичане, за да създадете защитна бариера между кожата и влагата. Това е особено важно при наличие на свръхчувствителна или раздразнена кожа.

Честа смяна на памперсите

Препоръчително е да проверявате памперса на всеки два до три часа и да го сменяте веднага, ако е мокър или замърсен. По време на лятото, когато температурите са по-високи и бебето може да се поти повече, това може да означава още по-чести смени.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org