Смяна на щрангове и още нещо – изберете Хидро Старт

Няма ВиК работа, която да може да се нарече „лесна“. Много често, дори и специалистите се затрудняват в извършването на даден вид ремонт, та какво остава за нас, обикновените хора, да се справим успешно с откриването и премахването на повреда по водопроводната система… Преди да се втурнете сами да поправяте ВиК инсталацията, се запитайте дали притежавате нужните опит и знания. И в случай, че не можете да се похвалите с кой знае какви умения, е редно да се пренасочите към опитен водопроводчик, който да свърши цялата работа вместо Вас. И най-важното, много по-добре от Вас!

Смяна на щрангове – какво трябва да знаем

Сред най-честите поводи да потърсим помощта на надежден водопроводчик, това е необходимостта от смяна на щрангове София. ВиК системата е със сложна конструкция, като всеки един неин елемент е важен и със специално предназначение. Точно затова е необходимо винаги да обръщаме специално внимание на това какво се случва с водопроводната инсталация. Ако например щранговете са за смяна, е задължително да се заемем с тяхната подмяна час по-скоро, за да имаме добре работеща ВиК система, която е и в отлично техническо състояние!

Смяната на щрангове е комплексно занимание, което протича по следния начин:

 • Извършване на демонтаж на старите тръби;
 • Извършване монтажа на новите тръби;
 • Полагане на топлоизолация;
 • Надеждно укрепване на тръбите;
 • Монтиране на сферични кранове;
 • Тестване на системата и издаване на необходимата документация.

За да преминат гореизброените стъпки гладко и безпроблемно, е задължително да наемете доказала се в областта ВиК фирма, на която напълно да разчитате, когато нещо с водопроводната система не е наред. съветът ни към Вас е да заложите изцяло на Хидро Старт, където ще откриете най-различни водопроводни услуги като:

 • Монтаж на радиатори;
 • Монтаж на бойлери;
 • Откриване и премахване на теч;
 • Смяна на водомери;
 • Инсталиране на обзавеждане за баня и др.

Доверете се на най-добрите!

Хоризонтални и вертикални щрангове – характеристики и предназначение

Навярно някои от Вас не знаят, че щранговете се делят два вида: хоризонтални и вертикални. Всеки един от тях изпълнява важна роля за безпроблемното функциониране на водопроводната инсталация:

 • Хоризонталните щрангове се помещават в подземните части на сградата, състоят се от 3 тръби (за топла и студена вода, за осигуряване на циркулацията) и имат функцията да отвеждат водата към сградата;
 • Вертикалните щрангове се явяват продължението на хоризонталните щрангове, като тяхната роля е да отведат водата до крайния потребител. Отново се състоят от 3 тръби, но при тях поддръжката е под отговорността на собственика на имота.

Кога се сменят щранговете

Редно е щранговете да бъдат подменени, когато се износят, а тяхното функционира става трудно и дори невъзможно. Ако по тях има и варовик, то адекватният ремонт е повече от задължителен, като ако той не се извърши навреме, е много вероятно да се създадат предпоставки за по-сериозни аварии.

Не забравяйте и за смяната на спирателния кран. Той е много важна част от ремонта на щранговете, като неговото отстраняване и заменяне с по-нов, трябва да бъде извършено от опитен специалист. Обадете се на фирма Хидро Старт още сега и напълно се доверете на това място, когато водопроводната Ви система не е в пълна техническа изправност. Не отлагайте който и да е ВиК ремонт дълго време, тъй като подобно забавяне от Ваша страна би могло да се отрази негативно върху отчитането на месечното Ви потребление на вода!

Защо хората избират Хидро Старт

Навярно Ви се е случвало да попаднете на майстори-лаици, които парадират със завидни умения, но в хода на ремонта се оказва нещо съвсем различно… Резултатите не само са повече от незадоволителни, ами положението дори се е и влошило. В подобни ситуации можем само и единствено да освободим от ангажимент наетият от нас водопроводчик, заменяйки го с някой наистина добър – защо не с фирма Хидро Старт! Това място ще Ви предложи всичко, от което се нуждаете за Вашата ВиК система, затова се възползвайте от този шанс и за нищо на света не го пропускайте!

Оцени тази статия