Що е то Хороскоп ?!

Всички сме чували за хороскопите, четем ги във вестници, списания и в интернет. Дали им вярваме или не, верни ли са хороскопите за всички или не са е въпрос на лична преценка, но така или иначе всеки от нас иска да надникне в бъдещето. Що е то хороскоп и каква информация може да ни даде?

От учебниците по астрономия знаем, че Земята се върти около Слънцето, и в същото време около оста си. По време на периода на въртене тя преминава през дванайсетте знака на зодиака: Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей, Риби. През определен период от време всички планети в Слънчевата система и луната са в определена точка на зодиакалната плоскост. Всяка планета има свой период на въртене спрямо Земята по отношение на зодиака, лоето се обуславя по време на раждането на всеки човек. По този начин, в момента на ражданете имаме “небесен картина” или хороскоп, където всяка планета, включително Луната (в астрологията е прието да се смята за планетата), се намира в знак на зодиака и под определен ъгъл един към друг. Астролозите работят точно с такава звездна карта, за да получат информация за различните области на човешкия живот, или по-скоро за заложения човешкия потенциал.

Всеки човек е уникален. Неговият живот се определя от различни фактори: наследственост (генетика), условията на живот (социална среда, култура), космос (хороскоп), паметта на предишни прераждания (карма) и, разбира се, всичко, което се контролира от Господ Бог, или Божията воля.

Астрологията е един от компонентите, който помага на хората да открият най-добрите си качества. Чрез хороскопа, или в нашето ежедневие така популярния дневен хороскоп можем да разберем как да трансформираме отрицателната разрушителна енергия в съзидателна. Също така, знаейки, неблагоприятните и благоприятни периоди в живота си да сме готови да се възползваме от възможностите за за смекчаване на негативните аспекти.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org