SEO оптимизиане на сайтове за търсачки, различни от Google

Бизнес

По традиция, а и поради липса на конкуренция в България, енергията е насочена изцяло към Google.

Повечето собственици на сайтове вече имат представа какво точно означава SEO оптимизация. Целта на тази оптимизация е да класира сайтовете им на челни места в търсачките като по този начин трафикът (посещенията от потребителите в сайта) се увеличава значително. Когато един сайт е в първите резултати при търсене в търсачките при определена фраза или ключова дума той се посещава по-често от всички потребители, защото те рядко стигат до 2 или 3 страница. Друг е въпросът, че за да излезете в различни търсачки на желаните места трябва да се подходи по различен начин.

Всяка търсачка си има свой алгоритъм, според който определя как точно да се подреждат сайтовете в резултатите при търсене. Това означава, че ако искате сайтът ви да се класира в различните търсачки на челните места е нужно да се обърнете към SEO експерт, който е запознат в детайли как точно функционират те и по какъв начин може да се постигне желаният от вас ефект, чрез SEO оптимизация. Ако развивате бизнес, който е насочен към руския пазар е добре да се обърне внимание на тяхната търсачка Yandex, която е от най-използваните руски търсачки и чрез нея ще достигнете желаните потребители и бъдещи ваши клиенти.

Нещо повече, руската търсачка става все по-използвана и от българи, като причината се крие в това, че Гугъл имат много рестрикции и често не извеждат нужните резултати, докато в Яндекс нещата се случват правилно. Поне днес, през 2021 година положението е такова.

Друг пример е търсачката Baidu, която е най-известната в Китай. Ако се целите в този огромен пазар също трябва да се подходи по различен начин и ще ви трябва експерт, който вече е имал успешни проекти, които са се изкачили в споменатата търсачка. С навлизането на социалните мрежи и най-вече Facebook, Инстаграм и Тик-Ток се появиха и SEO оптимизатори, които обещават да ви класират в тяхната търсачка. Не мога да кажа дали за нея специално се стига до задоволителни резултати, но щом някой твърди, че може да постигне такъв ефект, сигурно има нещо определено в предвид. Като заключение можем да обобщим, че SEO се разви в много области и засегна много различни области в интернет, които просто плачеха да бъдат преоткрити от SEO специалистите, а всеки собственик на сайт да се възползва пълноценно от техните знания.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org