Сега подходящ момент ли е да инвестирате в луксозен часовник?

Лайфстайл

2020 г. не беше най-добрата от годините. През декември 2019 г. за първи път беше съобщено за новооткрит вирус, идентифициран като COVID-19, и оттогава той оказва огромно влияние върху всичко. От прекъсване на пътуванията, образованието и психичното здраве на децата, до покупките на моторни превозни средства и имоти.

Тъй като цялата държава е поставена в локдаун два пъти от ноември 2020 г., закупуването на нов часовник може да е последното нещо, което ви хрумва, и това е напълно разбираемо.

И така, кога е подходящ момент да си купите онзи луксозен часовник, за който винаги сте мечтали?

Ето някои от най-често задаваните въпроси, които любителите на часовниците са задавали по време на заключването.

Спря ли производството Rolex?

Това е вярно. Rolex, Patek Phillipe, Hublot и Audemars Piguet спряха производството по време на първия локдаун. След като в Швейцария бяха потвърдени няколко хиляди потвърдени случая на COVID-19, производителите на часовници решиха временно да затворят вратите си. Това не е поради безопасността на техните фабрики, а е поради фактът, че персоналът работи рамо до рамо и тяхното здраве и благосъстояние е първи приоритет.

Въпреки че всички те започнаха постепенно да се отварят отново, може да ви е по-трудно да закупите мечтания си часовник в близко бъдеще поради намалените наличности. Сега е моментът да инвестирате в луксозния часовник, който винаги сте искали. Такава покупка можете да направите от реномирани магазини като www.timebox.bg

Как това ще се отрази на бъдещето на луксозните часовници?

Ако все пак решите да закупите чисто нов луксозен часовник, шансовете са скоро да започнете да усещате повишаване на цените. Производителите ще искат да си върнат част от печалбите, които са загубили по време на блокирането. Доскоро цените на часовниците оставаха стабилни, следователно сега би било идеалното време да направите тази покупка, преди цените да се увеличат! Като алтернатива, защо не помислите за винтидж часовник? По-вероятно е да намерите онези редки дизайни, които обикновено са трудни за намиране. Това е така, защото по-голямата част от хората остават вкъщи и не могат да излязат да пазаруват.

Има ли вероятност луксозните часовници да станат по-евтини в случай, че цената на златото спадне?

Като цяло Rolex увеличава цените си през година, за да гарантира, че са защитени от нарастващите разходи. Те също имат леярна за метали, откъдето прецизират металите и ги използват в часовниците си. Именно тези благородни метали придават на часовниците своята репутация. Например Oystersteel и Rolesor. По тази причина е малко вероятно Rolex да бъде засегнат, ако златото имат спад в стойността, за разлика от други швейцарски производители в бранша.

Коронавирусът вероятно ще повлияе на вторичния пазар много по-значително от пазара на дребно. По-голямата част от страните вярват, че затварянето на границите им няма да окаже огромно влияние върху спирането на разпространението. Все пак е много възможно в бъдеще търговията в чужбина да стане трудна и да спре напълно. Много часовници се доставят от Азия, особено Китай, Хонконг и Япония. Covid-19 е оказал значителен ефект върху тези страни не само карантина, но и безредици.

Заключение

Целият свят е засегнат по един или друг начин от COVID-19, но много бавно започваме да се връщаме към нов вид „нормалност“. Сега е най-доброто време да направите инвестиция и да закупите луксозен часовник. Не е задължително да е чисто нов! Може би сте колекционер и цените ретро часовниците. Ако случаят е такъв, все още имаме класики на склад и ще се радваме да помогнем.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org