Рискове при избелването на зъби, за които да сме особено внимателни

Кой не иска снежно бяла усмивка и холивудски чисти и искрящи от свежест зъби? Едва ли има човек, който не би бил щастлив да се радва на всичко това! Ето защо избелването на зъбите – било то в домашни условия, или при специалист – се нарежда до останалите разкрасяващи процедури, на които ежедневно се подлагаме (подстригване, обезкосмяване, уплътняване на устни с различни естествени методи, почистване и освежаване на лицето и какво ли още не.)

Трябва да знаете обаче, че избелването на зъбите крие сериозни рискове. Ако към него не се подходи правилно и с правилния метод, не просто може да не постигнете търсения ефект, но дори и да си навредите. За тези рискове и за някои специални препоръки ще си поговорим още сега.

  1. Ако имате чувствителни зъби или оголени венци, не е препоръчително да предприемате самоинициативно каквито и да е било мерки за подобряване на вашата усмивка. Хубаво е предварително да се посъветвате със стоматолог. Не че за вас няма ефикасен и безвреден метод за избелване на зъбите, но той трябва внимателно да се подбере. Един дентален специалист най-точно ще определи коя от наличните на пазара избелващи пасти за зъби е подходяща за вас.
  2. Невинаги един избелващ метод действа еднакво добре на всеки. Ето защо ако при вас избелващите ленти за зъби са свършили чудеса, те не биха били подходящи за детето ви, например. Последното важи с пълна сила, ако избраните избелващи ленти не са проверени и не са закупени от оторизиран търговец. В тази връзка, това, което искаме да ви кажем като предупреждение, е, че ако някой метод при вас не подейства, за разлика от ефекта върху вашата най-добра приятелка, например, изчакайте определен период от време, преди да започнете със следващия. Не натоварвайте зъбите си, като наслоявате всички методи, за които се сещате, защото така ще си докарате сериозни проблеми.
  3. Избелването на зъби може да се възвърне първоначалния цвят на пломби, порцеланови фасети и коронки, когато те са оцветени от храни, напитки или никотин. Обаче бъдете внимателни, защото така може отново да получите разлика в нюанса на вашите естествени зъби и тези, на синтетичната пломба, керамика и т.н. В случая, добре е да поговорите със специалист предварително или да ползвате изпитана и професионална избелваща система за зъби. Вашият стоматолог най-вероятно ще препоръча избелване с гел opalescence.
  4. Освен за малки деца, избелването на зъбите – с какъвто и да е метод – не се препоръчва на бременни и кърмещи майки. Дори безвредното и изключително хвалено фотоизбелване може да навреди на плода или да влоши качеството на майчината кърма, а от там и здравето на бебето.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Рискове при избелването на зъби, за които да сме особено внимателни, 5.0 out of 5 based on 1 rating