Различни видове златни пръстени

Лайфстайл

Различни видове златни пръстени

Златните пръстени са много популярни днес, особено ако се жените или планирате да предложите брак на някого. Те са красиви и ще накарат всеки да се почувства специален. Има много различни видове злато – бяло, жълто и розово злато. Можете също да изберете платина и други метали.

Жълто злато

В исторически план пръстените от жълто злато са били популярен избор за годежни пръстени. Има топъл, привлекателен вид. Освен това е лесен за поддръжка. Жълтото злато също е издръжливо и устойчиво на износване.

Освен това е сравнително евтин материал за работа, което ви позволява да го промените, а дори и да го персонализирате, ако желаете.

Също така е добра идея да изберете пръстен, който отговаря на начина ви на живот. Помислете колко сте активни и дали кожата ви е чувствителна или не. Освен това помислете колко добре пръстенът пасва на пръстите ви. Ако планирате да закупите пръстен, попитайте приятелите и семейството си за тяхното мнение.

Най-добрата част от жълтото злато е способността му да показва най-доброто от всеки скъпоценен камък. Цветните камъни, като аметисти и цитрини, са особено зашеметяващи в жълто-златна обстановка.

Бяло злато

Пръстените от бяло злато имат вечна привлекателност. Те са подходящи за широка гама от тонове на кожата и предлагат изтънчен блясък. Освен това са и сравнително достъпни.

Цветът на бялото злато може да варира в зависимост от сплавта му. Обикновено бялото злато съдържа повече метални сплави, което придава на бижутата допълнителен слой здравина и издръжливост. Освен това е по-малко вероятно да бъде надраскан или вдлъбнат от жълтото злато.

Важно е обаче да запомните, че ако сте алергични към никел, платината е по-добрият избор. Платината е хипоалергенна и е малко по-твърда и по-тежка от златото.

Ако искате да запазите ярък блясък на вашите пръстени от бяло злато, трябва да ги покриете с родий. Родият е много издръжлив метал, който придава на златото брилянтен бял блясък. Това покритие ще избледнее с времето, но повторното покритие може да бъде направено от бижутер.

Розово злато

Розовото злато е красив метал, който е популярен със своята уникалност и красота. Това е особено вярно, ако искате нещо, с което да се отличавате от тълпата, но и се съчетава добре с останалите ви бижута.

За разлика от бялото злато, розовото също е много издръжливо. Ако го носите всеки ден, златните пръстени няма да потъмнеят и да се надраскат лесно. Освен това е сплав, която е сравнително евтина, което я прави бюджетен вариант за тези, които искат по-евтино злато.

Един от най-интересните аспекти на розовото злато е патината. Медната част на метала бавно се окислява с течение на времето, придавайки на метала винтидж вид. Някои бижутери дори персонализират пръстени от розово злато, за да създадат уникален външен вид.

Розовото злато е най-здравата вариация на златото, налична в бижутерийната индустрия. Като такова, то често се разглежда като модерна алтернатива на жълтото и бялото злато.

Платина

Платината е един от най-популярните метали за годежни пръстени. Той е не само най-скъпият от благородните метали, но е и най-издръжливият. И платината, и златото са красиви и многостранни. Важно е обаче да решите кое е най-доброто за вас.

Изборът между платина и злато може да бъде объркващ. Въпреки че те са едновременно ценни и издръжливи, изборът на правилния тип метал може да направи цялата разлика в дълголетието на вашия пръстен.

Докато платината е най-доброто от партидата, златото може да бъде по-практичният избор. Например бялото злато не е толкова устойчиво на надраскване, колкото платината.

Други метали

Златните пръстени се предлагат в различни цветове и метали. Най-разпространеното е бялото злато, но има и жълто злато, бронзово злато и розово злато. Освен това се използват други сплави, за да направят пръстена по-здрав или да му придадат различен вид.

Платината е най-скъпият метал в света. Това е издръжлив, дълготраен метал, който не потъмнява или се износва с времето. Въпреки това не е най-практичният избор за брачна халка.

Волфрамът е изключително твърд, сив, ковък метал, който е много устойчив на надраскване. Волфрамът е четири пъти по-твърд от титана. Това го прави добър избор за активен начин на живот.

Кобалтът е хипоалергенен метал. Поради това често се използва в бижута, които не се носят често.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org