Разказ за една КЧИ фирма

В последната година се възползвах цели пет пъти от услугите на фирми „кърти, чисти и извозва“, което си е сериозен опит за обикновен средностатистически потребител в рамките на дванадесет месеца. Точно затова с радост бих искал да споделя положителните си впечатления от работниците, които направиха магии с моя дом за отрицателно време. Като теглих чертата, се оказах повече от приятно изненадан от сумата на инвестициите, които съм направил за ремонти. Честно казано, очаквах да направя много повече разходи. Да не говорим и че сигурно никога нямаше сам да се заема с огромния куп работа, въпреки че съм способен да свърша някои неша.

И така, нека да започна своя разказ. Още в първия месец на пролетта реших че е време тавана на къщата да бъде освободен от тоновете боклуци и да се превърне в уютна таванска стая. Реших да звънна на една фирма за къртене, чистене и извозване, която мой приятел ми препоръча, макар че се съмнявах, че се занимават с такъв вид почистване. Точно обратното – оказа се, че почистването на тавани и мазета е една от основните им услуги. Направихме уговорка и в една топла събота дойде бригада от трима човека, който замалко не се изсмяха на всички торби и чували, които им бях приготвил. Те си носеха много по-подходящи, наред с всякаква друга техника, необходима за основно почистване. Започнаха работа още сутринта и тъкмо когато се канех да ги питам дали искат нещо за обяд, вече бяха готови. Сами изнесоха всички чували с боклук и ги натовариха на контейнери за извозване (бях уговорил и тази допълнителна услуга). Успяха да изхвърлят дори и старите мебели, които почти бяха изгнили на тавана.

Само два месеца по-късно реших, че е време за ремонт на банята. Работниците от къртаческата фирма, която извърши почистването на тавана, ме бяха информирали, че извършват къртене на баня и веднага им се обадих. Дойде същата бригада и работата им отново беше отлична. Изкъртиха всички плочки и за нула време ги замениха с нови. Изкъртиха и смениха и ваната и тоалетната чиния. Толкова бях доволен, че реших, че няма какво повече да чакам и се уговорих с момчетата да дойдат другата седмица и да изкъртят бетонната стена на балкона, за да го слея с кухнята. Речено – сторено. Внимателно и без много шум и прахоляк изкъртиха прозореца и подрозоречното пространство наред с бетонната повърхност и кухнята се превърна в просторна трапезария.

На същата къртаческа фирма се обадих да бутнат една стара барака в задния двор на къщата. Бях удивен от модерната техника, която използваха, и прецизността на работниците за такъв малък проект. Препоръчах ги и на шефа си, който от години се чуди какво да прави с един малък склад, заемащ пространство до офис сградата на фирмата. За по-лесно той направо възложи работата на моите плещи, но тази отговорност нямаше как да ме уплаши, тъй като вече знаех какво да правя. Обадих се на момчетата от бригадата и конструкцията беше съборена за часове. След това почистиха след себе си и извозиха всичко до пункт за строителни отпадъци.

А коя е тази фирма? à www.razbiva.com – кърти, чисти, извозва без посредник. Едни от малкото в този бизнес сектор.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Разказ за една КЧИ фирма, 5.0 out of 5 based on 1 rating