Пъзели за възрастни от 1000 части

Релакс

Големи пъзели, подходящи за порастнали


Големи пъзели от 1000 пъзела с различни теми можете да поръчате онлайн още днес – от природни до градски, от фентъзи до строго реалистични, от портретни до архитектурни. Подходящ за опитни любители на пъзелите, които са готови да отделят много време на любимото си занимание. Събирайте пъзели безплатно!


Обичате ли да подреждате, да събирате големи пъзели за дълго време? Обичате ли да прекарвате вечерите си в това приятно начинание, когато сте свободни и имате пред себе си повече от 1000 парченца от пъзел?

Pazeli24.eu редлага цяла секция от големи пъзели, където можете да ги сглобите, стига да си харесате подходщ. Темите не са ограничени по никакъв начин, всичко може да бъде тук. Основното, което ги обединява, е броят на елементите на пъзела, които могат да бъдат свързани: той е значително по-голям от този на обикновените пъзели. Всичко това е възможно на нашия уебсайт без регистрация. Забавлявайте се и добавяйте свои собствени пъзели, ще се радваме много на нови членове на клуба на любителите на пъзели и особено на тези, които са готови да отделят много време за това приятно и полезно занимание.

Очакват Ви пъзели за възрастни от 1000 части на най-различни тематики, като природа и природни забележителности, градове, животни, цветя, изкуство, карти и много други.

Нека поговорим за пъзелите и техните ползи…

Ако се занимавате със спорт, добре знаете как физическите упражнения развиват сила, ловкост и издръжливост. Това са полезни качества в реалния живот: можете да вдигнете торба с картофи с една ръка, да изтичате до 20-ия етаж без асансьор, да изпреварите кола с велосипед Тренировките за тяло наистина помагат в реалния живот.

Какво ще кажете за тренировката на мозъка? Изглежда, че същият принцип трябва да работи при обучението на когнитивните способности. За съжаление не е така.

В интернет и по телевизията често можете да намерите реклами на игри, приложения и курсове за развитие на мозъка, трениране на внимание, памет и др. Това са прости упражнения за памет, внимание и време за реакция, които обикновено стават по-трудни с всяко ниво. Всъщност пазарът за подобни приложения вече струва милиони долари и в бъдеще може да нарасне до няколко милиарда, казват експертите, тъй като нарастващата загриженост на застаряващите граждани на Земята за тяхното психично здраве.

Дори сериозни организации като Американската асоциация на пенсионерите популяризират програми като BrainHQ, насърчавайки пенсионерите да „поддържат форма“. Други компании като Gogmed, CogniFit, Posit Science, Lumos Labs предлагат игри и упражнения, които предполагаемо подобряват мозъчната сила, подобряват академичните постижения, подобряват социалния живот и помагат за кариерата. Дори Nintendo успешно разпространява играта Brain Age, която уж “тренира” мозъка по няколко минути на ден, подобрява кръвообращението в мозъка, работната памет и т.н.

Такива твърдения се срещат в маркетингови материали и често се отнасят до научни изследвания, които потвърждават ефективността на тези програми. Единственият въпрос е в какво точно са ефективни тези програми, подобряват ли работата на мозъка при реални задачи, които са наистина важни в обучението, работата и ежедневието?

През октомври 2014 г. Станфордският център за дълголетие и Институтът за човешко развитие Макс Планк публикуваха отворено писмо, подписано от международна група от над 70 психолози и невролози. Той оспорва твърдението, че курсовете и игрите за развитие на мозъка предоставят научно доказано средство за намаляване или обръщане на когнитивния упадък. В писмото учените посочват, че всъщност няма нито едно научно изследване, което да потвърждава положителния ефект на пъзелите в реалния живот. В отговор през декември 2014 г. група от 133 учени и терапевти публикува друго отворено писмо, в което се твърди точно обратното: че има нарастващ брой изследвания, показващи, че някои когнитивни задачи могат значително да подобрят когнитивната функция. Във второто писмо обаче учените повтарят тезата, че твърденията за ползите от пъзелите за мозъка са “често преувеличени и подвеждащи”.

Ако ни попитате нас, дали пъзелите помагат на мозъка? Отговорът е прост и ясен – категорично да!

Нещо повече, чрез редене на пъзел ще се откъснете от шумът и напрежението, което води до още една полза.

Потърсете пъзели за възрастни в Интернет – ще се уверите, че има изключително интересни модели, пъзели, които няма да имате търпение да подхванете.. А когато станете готови, то тогава удовлетворението, което ще изпитате е огромно, гарантираме Ви!

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org