Приемате ли пушенето на наргиле в заведенията?

nargileta
Ограничаването на консумацията на цигари в заведения от доста време е приоритет на нашето законодателство. Въпреки това има заведения, които са малко по – специални и като аудитория, която ги посещава не са толкова масови. Вредата от тютюна обаче не спира почитателите на наргилета да се възползват от това да вдишат и усетят любимият си аромат. Идеята, че пушенето на наргиле е доста по-безобидно от действието на цигарите е спорно. Защото никотина дори преминаващ и филтриран през вода няма как да има благотворно действие върху белите ни дробове. Дори можем да кажем, че е доста по-концентриран. Разбира се осъществява се някакво пречистване, но на фона на пушенето като процес застрашаващ човешкото здраве е доста незначителен. С тази статия нямаме намерение да Ви отказваме от удоволствието, което Ви доставя пушенето на наргилето, а по-скоро да насочим вниманието Ви към това да осъзнаете какви са последиците от употребата му когато го правите в затворени пространства. Точно затова здравните органи са против наргилето да бъде пушено в заведения. Не е тайна за никого, че вредата за околните е в пъти по-голяма отколкото за самият пушещ. Затова и наргиле баровете са поставени под специално наблюдение, тъй като опасността за персонала е наистина не малка. За целта е необходима много добре работеща вентилационна система.
Изкусителното наргиле доставя удоволствие на клиентите на заведението, но пък димът може да предизвика не малко алергични реакции и тежки заболявания на хората които работят тук. Като превантивна мярка например някои наргиле барове предвиждат специално работно облекло, чиято цел е не само да предизвика интерес, но и ролята му е също така предпазваща. Почитателите на пушенето на водната лула могат да се почувстват като истински шейхове от арабският свят в приятната обстановка, която предлагат тези специализирани кафенета или барове у нас.
Знаете ли, че в някои страни да посрещнеш госта си наргиле е равносилно на нашата традиция за топлата питка с шарена сол или мед? Знак за гостоприемство има всяка една култура и честно казано предпочитам родната пред тази да връчиш наргиле още от врата на приятеля дошъл в дома ми. Последните години наргилето се превръща в голям хит сред младите хора. По купони и импровизирани партита се пуши наргиле. Отново обаче насочваме вниманието към това да не извършвате това действие в затворени помещения. Дори и страстни пушачи с опит биха изпитали силно главоболие от остатъчния дим, който се наслагва в помещението. Наслаждавайте се на удоволствието, но го правете и с грижа за хората около Вас.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org