Придайте характер на Вашето жилище с правилен избор на интериорна врата

Интериорните врати са част от обзавеждането на жилището. Всяко едно си има свои специфични особености, които оформят една част от характера му, а другата част трябва да оформим ние, като изберем подходящото обзавеждане. По този начин ще можем да сбъднем мечтите си за един подреден и уютен дом. Няма значение дали ще е изчистено, или пък натруфено, дали ще наблегнем на семплото или пък на шикозното, то си е наше и всеки един от нас си има характер, който можем да внедрим и в жилищата си.

Интериорните врати са най-използваната и забележима част от интериора в дома, затова е много важно да внимаваме при техния избор. Те са олицетворение на нашето вътрешно „Аз“ и добавят стил и характер на цялостната визия на всяко едно помещение.

Вратата може както визуално да внесе простор в жилището, така и може да създаде илюзията, че то изглежда неприветливо и негостоприемно. Всеки един дом е индивидуално различен и неговият интериор трябва да се подчертае  с подходяща за него стилна интериорна врата.

Интериорните врати могат да се изработват от най–различни материали, в много различни стилове и конфигурации. Има няколко типа врати, които се различават една от друга по начина им на функциониране.

Типове интериорни врати, според функционалността им

  • Най–често срещаните интериорни врати са тези със стандартно отваряне: лява, дясна, навън или навътре.
  • На второ място в класацията са плъзгащите врати. Те също са много удобни за ползване за помещения, които отговарят именно за такъв тип врати. Могат да бъдат еднокрили или двукрили, стъклени или алуминиеви. Тези врати придават стил и пространство в малките помещения.
  • Не на последно място са и сгъваемите врати, особено ако имате тесни помещения, които не позволяват плъзгане по стената.

Материалът, от който се изработват интериорните врати, биват различни, според възможностите и нуждите.  Предлагат се алуминиеви, стъклени, от масивно дърво, МДФ, ХДФ, като покритието им може да бъде лакирано, ламинирано или пък боядисано. Предлага се голям избор от цветова гама, както и с най–различни шарки, фрезовки, според предпочитанията на клиента.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Придайте характер на Вашето жилище с правилен избор на интериорна врата, 5.0 out of 5 based on 1 rating