Преценете добре рисковете, на които се подлагате с поставянето на обеци за език

obeci-za-ezikЕзика е основен орган, с чиято помощ говорим и се храним. Неговата роля е действително голяма и това , че не малко лекари не препоръчват той да бъде украсяван с различни видове пиърсинг е повече от разбираема. Но не на това мнение са почитателите на пиърсинг изкуството. Наричаме го изкуство, защото в определени общества то е издигнато в култ и дори е препоръчително , даже задължително носенето на обеци за език, за вежда, нос и други. Древните египтяни са били едни от най-ревностните почитатели на продупчването на тялото с цел да се изтъкне съответното положение в йерархията.

Интересна е позицията на хората, които носят обеци на езика си. За не малка част от дамите това е доста възбуждащ сексуалните им фантазии аксесоар. Други пък просто искат да бъдат атрактивни, трети слагат такава обеца, защото техните приятели или познати вече са се сдобили с такава. Факт е, че това е не чак толкова здравословно и именно когато желаете да носите такъв аксесоар е добре да следвате някои основни правила. Лично за себе си предимствата за това да се носят обеци за език са непонятни. Даже си мисля, че е нечовешко да си причиняваш такава болка и да подлагаш физическите си възможности на такова изпитание.  Но всеки има право на избор и приема да направи нещо с тялото си така, че да то да изглежда красиво и добре. Ако това Ви доставя удоволствие просто го направете.

Ще изложа част от недостатъците на носенето на обеца на езика за да можете да направите реална преценка на рисковете на които всъщност ще бъдете подложени. Много млади хора тръгват смело за да пробият езика си към студио или пък познат практикуващ това. Не се замислят обаче, дали мястото където ще им поставят аксесоара е достатъчно надежден и ще предложи нужните условия за това. Имайте предвид, че стерилната обстановка е фактор, който минимализира до висока степен възпалителните процеси. Подгответе се за дискомфорта след пробиването на езика. Подуването и болката са неприятни. Това ще разберете когато се опитате да погълнете някаква храна. Невъзможността да сдъвчете, дори да я преглътнете наистина е ужасяваща. Това споделят тези, които са вече са поставили такава обеца за езика. Препоръчително е непосредствено след пробиването да ограничите приема на храни които са солени, кисели или люти. Това може да предизвика неприятна инфекция и приема на антибиотик е неизбежен.

Научете се да боравите с аксесоара в устата си. Много често зъбите са първите потърпевши от носенето на обеци за език. Счупването или изтъняване на емайла наистина в един момент става сериозен проблем. Премислете и оценете рисковете преди да се подложите на този вид пиърсинг.

Вижте още: Обеци за пъп

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Преценете добре рисковете, на които се подлагате с поставянето на обеци за език, 5.0 out of 5 based on 1 rating