Правилна грижа за зъбите със старта на новата година

Дори и да не ви харесва, планирайте отсега посещението си при стоматолога. Тук въпросът не е кога, защото отговорът е еднозначен: Превантивно! Не чакайте наличието на даден проблем да ви притисне до стената и чак тогава да започнете да действате. Предварителните мерки винаги дават добри резултати. Това е така, защото колкото по-рано откриете назряващ проблем, толкова по–лесно и бързо специалистите ще се справят с него.

Вземете мерки още сега

С настъпването на Новата Година все по–настойчиво си обещаваме да направим това или онова. Но колко пъти заканите се изпълняват в действителност?! Не много често. Поставете здравето си на първо място и си запишете час за профилактика. Така ще бъдете спокойни, че няма да има страшни изненади. А защо да не предприемете и драстични мерки за начина, по който изглеждат зъбите ви.

Съставете си план за действие:

Почиствайте редовно зъбния камък. Дори и да не се вижда, натрупването му вреди. Без него ще усетите истинска чистота и свежест, а блясъкът ще е много на зъбите ви ще е забележителен. Тази профилактична стъпка ще ви се отплати с добър вид и високо самочувствие.

Избелващи процедури. От колко време се каните да го направите. И винаги има нещо по–важно. Ще ви хареса. Разликата е осезателна и впечатляваща. Посъветвайте се със стоматолога колко често можете да го правите, без да застрашавате зъбите си.

Естетична стоматология. Сега е времето да коригирате всички онези досадни недостатъци, които са трън в очите на вас и вашите близки. Не се примирявайте с малко, когато може да имате всичко. Голяма част от дефектите на зъбите подлежат на изключително бързи,  не толкова скъпи и безболезнени процедури. Ако си мислите, че ще забогатеете спестявайки една сума пари, то помислете колко по–богати на щастливи емоции ще бъдете, когато си повдигнете самочувствието.

Работете и върху другите си недостатъци. Не се ограничавайте само със зъбите. Коригирайте всичко, което смятате за досадно. Дори това да са определени черти на характера ви. Човек винаги може повече. Ако си поставяте граници, трябва да знаете, че те са само във вашия ум. Действително не съществуват. И ако не се престрашите веднъж и завинаги да ги надскочите, рискувате да си останете посредствени. Разгърнете целия си потенциал. Това може да изненада дори самите вас.

Образовайте се допълнително. Повече знания не вредят. Не е нужно да отделяте време и средства за курсове. Насочете се към разнообразна и нетипична за вас литература. Нищо чудно да откриете, че сте увлечени в насоки, за които дори не сте се замисляли. Обогатяването във всеки аспект никога не е изгубено време.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org