Правила за използване на заглавията H1-h6

SEO оптимизация

1. Структурата на заглавията. Това е най-важното правило. Заглавията от по-високо ниво (колкото по-малко е числото – толкова по-високо е нивото) трябва да са на страницата по-високо. Тоест заглавието h1 винаги трябва да е разположено над заглавието h2, а то от своя страна трябва да е разположено над заглавието h3. И така нататък.

2. Размер на шрифта на заглавията. Това също е предпоставка за по-добра структура. Колкото по-високо е нивото на заглавието, толкова по-голям трябва да бъде шрифтът. Заглавието h1 има най-големия шрифт. Заглавните шрифтове могат да се редактират в стилове. Те обаче обикновено са с правилния размер по подразбиране.

3. H таговете не трябва да съдържат нищо друго освен текст. Тоест, силно не се препоръчва да се включват в тях снимки, връзки и други елементи на съдържанието.

4. Не е разрешено да се използват h тагове заедно с други акцентиращи тагове.

5. Тъй като маркерите h1-h6 фокусират вниманието на търсачката върху важни елементи на страницата, такъв акцент трябва да бъде оправдан. Осветеният раздел на текста трябва да съдържа ключови думи или фрази, в противен случай можете да объркате търсачката, като по този начин само навредите.

6. Тагът h1 се използва само веднъж на една страница. Не се допускат други опции. Както виждате, нищо сложно. Много по-важни са препоръките, описани по-горе за правилното разположение на акцентите. Изобщо не е необходимо да използвате всички маркери за ударение на всяка страница, първите три нива са достатъчни. Струва си да се отбележи, че за правилното разположение на заглавията може да са необходими известни познания по html. Първата заповед на уеб администратора е да не причинява вреда. Следователно, ако няма такива знания, тогава е по-добре да поверите този въпрос на някой друг.

Статията достига до Вас благодарение на:

СЕО оптимизация на сайтове
Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org