Практични идеи за обзавеждането на вашия офис

Интериор

Нанасяте се в нов офис? Отваряте първото си самостоятелно работно място? И в двата случая е редно да запретнете ръкави и здраво да се постараете. Визията и подредбата на офис пространството е от особено значение за вашата ежедневна продуктивност, мотивация и желание за работа. Но не се тревожете, с правилно подбраните мебели и офис решения ще успеете да обзаведете работното си място и практично, и стилно. Просто следвайте нашите съвети и препоръки.

Зонирайте пространството

Обикновено офис помещението не се радва на голяма квадратура. Това обаче съвсем не означава, че няма да се вместите в него. Идеята е правилно да го зонирате. В зависимост от наличната площ разделете стаята на отделни зони. Всяка от тях трябва да е обособена както функционално, така и визуално, а за естетически угледен и атрактивен вид – и чрез подходящо осветление за акцент.

Практичното офис обзавеждане е фокусираното обзавеждане

С други думи, на работното място не трябва да присъства нищо излишно. Всеки такъв елемент само ще ви разсейва. Тук причисляваме и твърде крещящите и много на брой декори. Украсата в офис пространството е редно да бъде по-скоро минималистична и семпла, тоест допълваща основния стил. От друга страна, не приемайте канапето за почивка за излишно. Напротив, то е важна част от зоната за почивка, от която всеки работещ има нужда.

Изберете си стил и се придържайте строго към него

В домашния интериор е напълно позволено от дизайнерите да се смесват различни стилове. В офис пространството обаче подобна идея не е особено подходяща и адекватна. То има прекалено специфична цел, която следва строга логика. Ето защо е редно да се фокусирате върху конкретен стил. Съвременните интериорни дизайнери горещо препоръчват строгия минимализъм за повишаване на концентрацията, но ако държите на нещо по-разчупено, можете да се спрете и на Бохо, японски, индустриален и дори провинциален с романтична визия, ако работата ви е креативна.

Съобразете дизайна и с останалите

Ако работите с партньор или колега, разбира се, интериорът в офиса трябва да отговаря и на неговата същност. Дори той да е поверил обзавеждането като задача на вас, бъдете така добри да оправдаете очакванията му, като украсите и подредите по ваш общ вкус. Ако нямате човек, с когото делите офиса, то тогава се съобразете с евентуалните си посетители – клиенти, бизнес партньори, потенциални инвеститори. С интериора на работното ви помещение трябва да създадете впечатлението, което искате да оставите за себе си.

Бъдете внимателни с цветовата гама

В интериора най-често се допускат максимум три цвята. В офис пространството обаче и два са напълно достатъчни. Обикновено те са в съотношение 50 на 50. Добра и екстравагантна идея е да обзаведете работното място в един-единствен цвят, а във втория да бъдат всички декори. В този случай заложете не на дребни акценти в интериорния дизайн, а на най-много две големи украси.

Не забравяйте, че в офиса прекарваме по-голяма част от нашето ежедневие. Ето защо е редно да го подредим не само с вкус, но и с усещането за домашен уют, макар и съвсем леко загатнат. При всички случаи правилните мебели и идеалното им разположение, както и артистичната украса са основните елементи, на които трябва да обърнете специално внимание в офис интериора.

Успех!

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org