ПОЛЗИТЕ ОТ ПИЕНЕТО НА КОЛАГЕН

Здраве

Много хора дори не осъзнават важността на колагена. Среща се на много места в тялото, без него би било невъзможно да функционира правилно. Тъй като с възрастта тялото не може да разчита на производството на достатъчно количество колагенови влакна, се налага да се доставят отвън. Това може да стане по много начини. Добавката е най-ефективна, но изисква качествен продукт. Пиенето на колаген е силно препоръчително поради отличната му усвояемост. Разбира се, все още трябва да проверите от какво е получено и какво има в състава.

КАКВО ПИЯ КОЛАГЕН?

Колагенът е нещо, от което буквално всеки има нужда. При младите хора можете да разчитате, че тялото ще може самостоятелно да произвежда достатъчно количество колагенови влакна, но с годините неговите възможности стават все по-слаби. Не е изненадващо, че с напредването на възрастта тялото ви остарява, до голяма степен поради ниското количество колаген. Това има отрицателен ефект върху кожата и много други органи. Струва си да увеличите предлагането на колаген в диетата, защото благодарение на това става възможно да подобрите както външния вид, така и здравето си. Колагенът съставлява много аминокиселини, включително глицин. Именно тя участва в образуването на червени кръвни клетки, предотвратява мускулната дегенерация, повишава секрецията на хормона на растежа и участва в синтеза на глюкоза и креатин. Колагенът е изключително важен за поддържането на ефективна опорно-двигателна система. Той е съществена съставка за правилното функциониране на ставите и кръвоносните съдове. Влияе изключително благоприятно на състоянието на кожата. Повишава нейната еластичност и твърдост, предпазва от изсушаване и въздействието на ултравиолетовите лъчи. Колагенът включва, наред с другото, пролин, който има способността да свързва водата, което се изразява в добра хидратация на кожата и по-бързото й регенериране.

ЗАЩО ДОБРАКАТА НА КОЛАГЕН Е ДОБРА ИДЕЯ? ИНФОРМАЦИЯ

Голямото предимство на добавките с колаген е, че техният редовен прием ви позволява ефективно да се борите със свободните радикали, които ускоряват стареенето на клетките. Следователно може да се каже, че колагенът пази младежкия вид. Освен това има благоприятен ефект върху черния дроб и стимулира регенеративните процеси. Колагенът също така регулира клетъчния метаболизъм. Друго предимство на достигането до колагенови добавки е укрепването на имунната система. Той противодейства на хроничната умора, с която толкова много хора се борят днес. Много важна аминокиселина, изграждаща колагена, е глутаминът, който има изключително благоприятен ефект върху имунната система и функционирането на червата. Можете да разчитате на подобряване на концентрацията, облекчаване на напрежението и намаляване на тревожността. Колагенът засилва прочистването на артериите от натрупаните мастни натрупвания. Подобрява кръвообращението и отпуска кръвоносните съдове. Благодарение на колагена е възможно да се превърне глюкозата в енергия. Освен това помага за свалянето на ненужни килограми, поради стимулиране на метаболизма.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org