Получих наказание на сайта си от Гугъл, какво следва?

SEO оптимизация

Премахването на наказания от Гугъл не е никак лесна задача. 
Редица SEO експерти подхождат изключително внимателно с клиенти, имащи подобен проблем.

Често наказаният се получават тогава, когато някой, ползвал непозволени техники, е нарушил някое от правилата на търсещата машина и това е довело до декласиране, т.е. изважане на даден сайт от Google SERP, или пък е изпратил много назад в самите резултати сайта.

Доста подробна информация, касаеща наказанията от Гугъл и начинът им за справяне, са описани в сайта W-SEO.com

Естествено, ако сте получили наказание, то не бива на всяка цена да се отказвате от дадения уеб проект, а да се въоръжите с търпение и да потърсите съдействие от доказани специалисти в областта на онлайн маркетинга и предимно в частта SEO.

Често в офиса на компанията разтревожени клиенти изразяват безпокойствието си, че сайтът им, от добро класиране, е изчезнал в началните страници и това е довело до сериозен спад в продажбите. Нееднократни са подобни случаи, а причините са разнородни. Най-често, младежи, изкушили се от дадени методи, които не са доброжелателни, но с цел да се докажат пред клиентите си, свеждат положението до такова, че трудно може да се възстанови. Трудно могат да се върнат позиции на сайт, който вече се гледа под лупа, било от от Google BOT, или от съпорт на Гугъл. В статията, на кято линк сме Ви посочили по-горе , ясно можете да видите типовете наказания. Там ясно е описано, че най-често ботове дефинират наказания, но те могат да бъдат продиктувани и от физическа намеса от служители на компанията – лидер, при търсенето.

Експерти съветват, ако се занимавате от скоро с SEO, то да не се изкушавате, да не прибързвате, а внимателно да обмислите плана за действие и да планирате SEO activity в по-дълъг период. Също така, ако Вие сте собственик на сайт и експерти Ви предложи оферта, от рода на: за две седмици, ще бъдете на първа позиция, то не подхождайте сериозно на подобни примамливи оферти. Те често имат обратен ефект, и понякога могат да доведат до наказания.

 

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org